Pâinea tradițională de pe Valea Bârgăului va fi folosită ca „momeală” la Târgul de Turism de la București, care va avea loc weekendul ce urmează. Atelierul de pâine tradițională de la granița dintre Prundu Bârgăului și Bistrița-Bârgăului își va prezenta produsele în cadrul evenimentului.
Weekendul ce urmează, raiul vacanțelor se mută în București, unde are loc Târgul de Turism. Operatorii și autoritățile județene și locale sunt așteptați să-și prezinte ofertele la cel mai mare eveniment dedicat turismului.
Printre cei care îi vor îmbia și invita pe turiști în Bistrița-Năsăud se numără și Atelierul de pâine tradițională situat la gradința dintre comunele Prundu Bârgăului și Bistrița-Bârgăului, care-și va prezenta produsele în cadrul evenimentului.
Nu puțini au fost turiștii de la Colibița sau Tihuța care au trecut pragul atelierului de pâine pus pe picioare de profesoara Ioana Hangan Pudilic, în urmă cu câțiva ani. Acolo au învățat cum se făcea pâine acum 50-100 de ani, folosindu-se de ingrediente naturale și un cuptor tradițional vechi de un secol.
Acesta nu este singurul produs din Bistrița-Năsăud care va fi prezentat la Târgul de Turism de la București. În cadrul târgului, turiștii vor face cunoștință și cu Via Transilvanica, traseul de drumeție în curs de amenajare al celor de la Tășuleasa Social. Prezentă la târg este și asociația Produs în Bistrița-Năsăud și o parte din membrii săi.
Foto: Atelierul de pâine tradițională