Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una însă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.
Via Transilvanica unește drumeți, unește autorități și unește voluntari. A fost și cazul lui Tobias și Stephanie, care au descoperit România cu ocazia Camionului de Crăciun, o altă acțiune marca Tășuleasa Social.
Povestea lor de dragoste, presărată cu voluntariat și drumuri dese în România, este redată de Press One. Tobias este paramedic și fotograf, iar Stephanie a studiat psihologia și avea un doctorat în științe sociale.
Cei doi s-au cunoscut în 2008, la Berlin. În ultimii 5 ani, cei doi au venit în România de aproximativ 20 de ori. De fiecare dată i-a adus în țara noastră voluntariatul.
5 ani mai târziu, în 2013, Stephanie a aflat că are un cancer difuz, răspândit în țesut. În aprilie 2019, în urma unei septicemii la plămâni, Stephanie a plecat la cer.
Dragostea sa pentru voluntariat și România a rămas vie și a luat forma unui stâlp de pe Via Transilvanica, proiect care i-a mers la inimă. Acesta este situat în Dosul Zâmbroaiei și a fost cumpărat de amândoi, fiind un simbol al prețuirii lor pentru noua țară care i-a adoptat.
L-au pus în locul care le era drag și unde se plimbaseră de multe ori. Peste drum de piatra de hotar se află o bancă din lemn pe care scrie In Memoriam Stephanie 9.6.81-2.5.19.
Pe piatra de hotar cumpărată de cei doi este stilizată o cârtiță, talismanul nemțoaicei, care, sub forma unei jucării de pluș a însoțit-o din 2013 până la final.
Foto: Pressone.ro