-0.9 C
Bistrița
marți, decembrie 24, 2024

Registrul Auto Român: „Trenulețul electric din Parcul Municipal nu a circulat legal în perioada iunie-iulie 2022”

Potrivit unei informări a Registrului Auto Român, trenulețul electric din Parcul Municipal nu a circulat legal în perioada iunie-iulie 2022. Ce neconformități a mai constatat RAR cu privire la Trenulețul Thomas:

Anul trecut, în 8 august, trei fete, două de 10 ani și una de 11 ani, au fost rănite, după ce s-a răsturnat unul dintre vagoanele Trenulețului Thomas, care cicula în Parcul Municipal. Mai multe despre acest incident puteți citi mai jos:

S-a răsturnat trenulețul electric din Parcul Mare! Trei copii au ajuns la UPU Pediatrie

Trenulețul Thomas făcea curse zilnice pe aleile din Parcul Municipal, acestea fiind gratuite. Municipalitatea a achiziționat trenulețul cu 42.000 de euro. Acesta a fost retras imediat după accident, iar voluntarul de la SVSU care conducea trenulețul atunci s-a ales cu dosar penal. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Ioan Turc: Regret profund incidentul din parc! Trenulețul Thomas a fost retras

De atunci, Trenulețul Thomas nu a mai fost văzut în Parcul Municipal, deși primarul Ioan Turc anunța că va fi repus în funcțiune cât de curând. În realitate, acest lucru nici nu prea se poate face, având în vedere neregulile constatate de Registrul Auto Român.

Într-o comunicare, RAR spune că trenulețul electric a circulat ILEGAL în perioada iunie-iulie 2022:

„Ansamblul de vehicule numit „Trenuleț electric agrement pentru copii” care a circulat în Parcul Municipal Regele Mihai 1 din municipiul Bistrița, nu a circulat legal în perioada iunie-iulie 2022, întrucât „în vederea eliberării cărții de identitate a vehiculului, R.A.R. asigură și încadrarea vehiculelor rutiere din punct de vedere tehnic, inclusiv în ceea ce privește nivelul emisiilor poluante. Caracteristicile tehnice ale unui vehicul rutier înscrise de RAR în cartea de identitate a vehiculului reprezintă datele oficiale de referință pentru acel vehicul rutier”.

Ce nereguli a mai descoperit RAR la Trenulețul Thomas:

Trenulețul cumpărat de Primăria Bistrița cu 42.000 de euro nu prea avea ce să caute pe drumurile publice. Deși aleile din parc nu sunt considerate „drum public”, ansamblul trebuia înregistrat sau înmatriculat, pentru că transporta copii și se deplasa într-o zonă în care circulau mai multe categorii de vehicule (mopede, biciclete) și persoane:

„În situația de față, nefiind efectuată verificarea tehnică de către RAR și nu se poate stabili dacă respectă toate elementele de siguranță în vederea efectuării transportului de persoane, astfel niciun vehicul nu poate fi pus în circulație decât dacă este verificat și încadrat într-o anumită categorie de vehicule de către RAR, iar situația este cu atât mai gravă cu cât acest vehicul transporta copii și se deplasa într-o zonă în care circulau mai multe categorii de persoane sau vehicule (mopede, biciclete, etc) și este obligatoriu să fie înregistrat sau înmatriculat”, mai spun reprezentanții RAR.

Mai mult, trenulețul circula și pe drumuri publice, respectiv de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 15 (sediul SVSU, unde era ținut) și până în Parcul Municipal.

Printre neconformitățile identificate de RAR se numără:

-Lipsa elementelor principale de identificare (număr de identificare poansonat și etichetă/plăcuță producător)

-Lipsă informații referitoare la masele maxime tehnic admisibile (totală și pe axe) și, implicit, imposibilitate încadrare în subcategorie.

-Lipsă sistem de frânare

-Lipsă catadioptri spate triunghiulari

-Dispozitivul de cuplare din partea din spate a remorcii nu este de tip cap de furcă (cu bolț);

-Lipsă suspensie;

-Lipsă plăcuță pe care să fie inscripționat numărul maxim de locuri admis;

-Lipsă sistem optic sau acustic de avertizare din remorcă a conducătorului tractorului pentru cazuri de urgență;

-Lipsă inscripționare viteză maximă constructivă;

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

  1. Mai are rost vre-un comentariu? Poate doar ce se se putea face cu 40.000 de euro?
    Un sfat se poate da totusi : sa isi angajeze personal (nu pe pile) care totusi stie cu ce se mananca domeniul auto!
    Asta avand in vedrere ca nu mai departe de zilele trecute au mai dat cu bota in balta si au cumparat mașină multifuncțională second-hand cu 428.000 lei:
    https://www.bistriteanul.ro/psd-bistrita-este-primaria-bistrita-prea-saraca-de-cumpara-o-masina-second-hand-cu-428-000-lei/
    Vai de capul nostru cu astia, cu toti indiferent de partid! O sa reuseasca cu succes sa ne faca datori pana la a 7 a genratie cu deciziile lor de incompetenti!

  2. Eu zic ca ar trebui sa se sesizeze niște organe care sa ancheteze si sa impute celui/celor care au luat decizia de cumpărare și punere în circulație, asa ar fi normal.

  3. Cu ceva demisii se lasa?
    Sau la primarie nu conteaza criteriile de performanta ale angajatilor?
    Eu daca as face asa ceva la firma privata unde lucrez, a doua zi as fi dat afara.
    Nu mai vorbesc ca toate organele ar fi calare pe patron ca sa-l sanctioneze din toate pozitiile.

  4. Trebuie sa il intelegem si pe domnul primar… Nu a avut trenulet cand a fost mic si isi dorea asa de mult ca si-a luat acum ditamai trenuletul sa se plimbe o tura cu el. Pacat ca il platim noi…

  5. Piedone de Bistrita !!! nu ar trebui sa raspunda dl primar??? care s-a mai si plimbat sofer cu el. Sa ii faca reclama asa neautorizat!!!! sa vedem cand va raspunde primarul pentru prostiile astea pe banii nostri!!!

  6. Consider că ar trebui deschis dosar tuturor celor care au condus fara permis categorie adecvată pentru acest trenuleț, in special domnului primar, care a ieșit în presă cu trâmbițe și urale de mare realizare , s-a pozat cu marea realizare … Conducerea unui autovehicul neînmatriculat, fara ITP, fara atestat transport persoane, fara permis categorie …. Cam astea ar trebui cercetate

  7. Ca avem trenulet este f bine. Ca acesta a costat cat a costat, ca a circulat ilegal si mai ales ca pana la urma niste copii au suferit, ar trebui cineva tras la raspundere, si cu siguranta nu soferul. Responsabilitatea este in totalitate al celui care a cumparat trenuletul si care a datr dispozitie ca acesta sa circule fara a avea grija ca masurile de siguranta sa fie respectate si autorizatiile necesare luate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la GB Instaplan Bistrița! Este nevoie de sudori, instalatori, electricieni

GB Instaplan Bistrița își mărește echipa și are nevoie de sudori, lăcătuși mecanici, instalatori și electricieni. NOI locuri de muncă sunt disponibile și la MasterFoam din Șieu Măgheruș sau Fan Courier care angajează curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. 

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...