Infecțiile din spital sunt o problemă de sănătate publică, mai mult decât mediatizată. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a găsit soluția și „tratează” bolnavii pentru una dintre cele mai comune infecții cu un aliment banal.
Conducerea Spitalului Județean nu se mai ferește și raportează cu conștiinciozitate infecțiile intraspitalicești de ani de zile. Rapoartele au scos în evidență faptul că anul trecut cele mai des întâlnire infecții au fost cele cu Clostridium difficile. Se pare că aceasta este o afecțiune asociată consumului de antibiotic, susțin medicii epidemiologi.
Pentru a combate infecțiile cu această bacterie, medicii indică administrarea probioticelor odată cu antibioticele. S-a constatat că după 3 luni de la punerea în practică a procedurii, infecțiile cu Clostridium au scăzut cu 55-60%.
Totuși, conducerea spitalului a renunțat la probioticele convenționale și le-a înlocuit cu cele naturale și tratează pacienții cu banalul kefir.
„În Comisia Antibioticului am discutat cu medicii și la indicația medicului șef de la Infecțioase s-a constatat că probioticul ca pastilă poate fi înlocuit cu un probiotic natural – cu kefir. Atunci am luat decizia ca la micul dejun în fiecare zi la toți pacienții să li se dea un kefir. De fapt, kefirul face acum parte din tratamentul pacientului”, a declarat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean, în matinalul Bistrițeanul LIVE.
Dacă ați ratat emisiunea de astăzi, o puteți viziona mai jos:
[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/2066153390164088/” /]