Consiliul Județean vrea să dezvolte o aplicație informatică prin care traseele turistice montane să fie digitalizate. Aceasta ar urma să ofere informații inclusiv despre serviciile de cazare și alimentație publică aflate în apropiere.
Practic se vrea dezvoltarea unei aplicații informatice care să cuprindă informații digitalizate despre toate traseele turistice montane omologate, inclusiv serviciile turistice de cazare și alimentație publică aflate în apropiere sau servicii de urgență.
De asemenea, se vrea și amplasarea, la începutul fiecărui traseu montan turistic, a unor panouri de documentare prevăzute cu cod QR, care vor conține informații și date despre traseele digitalizate.
În acest moment, în Bistrița-Năsăud exista 44 de trasee turistice montane omologate de Ministerul Turismului. 23 dintre ele sunt situate în Munții Rodnei, 9 în Munții Călimani, 9 în Munții Bârgăului și 3 în Piemontul Munților Călimani.
„Viziunea acestei aplicații este aceea de a crea o bază de date minime, pe care ulterior să poată fi integrate noi informații și locații. Primul pas se dorește a fi digitalizarea traseelor montane omologate aflate pe raza județului, realizarea de hărți cu cele mai noi tehnici de cartografiere, bazate pe informații actuale și trasee înregistrate în teren cu ajutorul GPS-ului”, se arată în descrierea proiectului de hotărâre inițiat de consilierul județean Florin Cristian Moldovan.
Inițiatorul proiectului vrea ca aplicația respectivă să fie pusă la dispoziția turiștilor și drumeților, în mod gratuit.
Foto: Tășuleasa Social.