Primăria Bistrița se pregătește să ridice mașinile staționate neregulamentar. Află toate detaliile:
Consiliul Local al municipiului Bistrița urmează să aprobe un regulament care vine să facă ordine în parcările din municipiu. Este vorba despre un regulament de ridicare a autoturismelor care sunt parcate aiurea.
Când ni se vor ridica mașinile
Potrivit regulamentului, este interzisă staţionarea neregulamentară pe domeniul public al municipiului Bistriţa a autovehiculelor de orice marcă, tip, precum şi a remorcilor, în următoarele situaţii:
a) în stațiile de taxi;
b) în parcuri;
c) pe alei și zone pietonale, piste pentru biciclete;
d) pe zonele verzi, scuaruri, peluzele dintre carosabil şi trotuare;
e) în parcări amenajate şi semnalizate corespunzător, în următoarele situaţii :
- parcări cu abonament ocupate abuziv;
- nerespectarea marcajului rutier de parcare astfel încât se ocupă două locuri;
- parcări publice cu plată ocupate fără achitarea tarifului de parcare sau fără afișarea la loc vizibil, sub parbriz, a tichetului de parcare;
- staţionarea vehiculelor cu caracter publicitar fără acordul Primăriei, chiar dacă deţin abonament sau tichet de parcare valabil
f) în pieţe;
g) în cazurile în care prin poziţia sa vehiculul determină perturbarea traficului rutier, blochează accesul unor obiective, locuinţe, garaje sau alte vehicule, pune în pericol siguranţa circulaţiei, stânjeneşte lucrările de igienizare, de reparare/modernizare a drumurilor publice și rețelelor edilitar-gospodărești, de refacere a marcajelor de circulaţie corespunzătoare sau de ridicare a deșeurilor municipale de către operatorul de salubritate desemnat.
Cei care vor încălca noile reguli vor fi amendați cu sume cuprinse între 200 de lei și 600 lei și se vor alege cu mașinile ridicate.
Cine are voie să ne ridice mașinile
Poliția Locală constată încălcarea regulamentului, iar activitatea de ridicare va fi desfășurată de angajații Direcţiei Servicii Publice a Primăriei Bistriţa.
Vehiculele ridicate se vor depozita, sub pază, în spațiul special amenajat din municipiul Bistrița, str. Zăvoaie, lângă fosta rampă de deșeuri.
Activitatea de ridicare NU se va efectua, în cazul în care proprietarul sau utilizatorul mașinii se prezintă înainte de încheierea operaţiunilor de ridicare şi achită tariful prevăzut pentru cheltuielile de deplasare efectuate de prestator.
Ce sume plătim pentru recuperarea mașinilor
Tarifele care trebuie achitate la Direcția Servicii Publice a Primăriei Bistrița pentru recuperarea vehiculului sunt:
a) tarif de ridicare, transport şi depozitare de 350 lei/autovehicul;
b) tarif de staţionare de la ridicare până la eliberarea vehiculului pentru fiecare zi de întârziere în valoare de 25 lei/autovehicul/zi,
c) tarif de deplasare – 150 lei.
Tariful de deplasare se referă la situația în care proprietarul sau utilizatorul autovehiculului se prezintă înainte de încheierea operaţiunilor de ridicare şi achită tariful prevăzut pentru cheltuielile de deplasare efectuate de prestator.
Care sunt „cheltuielile de deplasare ale prestatorului?” Bănuiesc că nu e același preț ca și cel pentru ridicare și transportul efectiv ale autoturismului?
Daca vreun șmecheras nu vrea să plătească cine și ce ii face? Având în vedere că dacă se urca în mașină, mașina nu ii poate fi ridicata cu el înăuntru? Sta platforma langa el până „cel mai deștept cedează”?
Și ca sa fac și pe avocatul diavolului: cine plătește daca vehiculul ridicat suferă daune pe parcursul ridicării/transportului și cine poate sa constate acele daune? O sa fie oameni care o să spună că mașina le-a fost stricată in momentul ridicării. Sper că cei care ridică mașinile să facă poze la mașină înaintea ridicării din toate unghiurile. Pentru a fi toată lumea acoperita.
Nemernicilor în frunte cu Turc incompetenul, faceți parcări si apoi ridicați masini hienelor,în loc să plătiți consilieri care sunt habarnisti investiți în parcări.
alt amator cu școala vieții ..
cine te-a învâțat că daca intri în mașină nu ți-o mai ridică nimeni?
urcă-te în mașină și așteaptă să te scoată jandarmii via Art. 371 „Tulburarea ordinii şi liniştii publice” ( 3 luni până la 2 ani sau amendă )
alte întrebări mai ai domnule școala vieții?