Zeci de bistrițeni, dar și gospodari din alte județe, au apelat în ultimele luni la băieții de la făbricuța Gold Juice din Beclean pentru a-și transforma fructele și legumele, producție proprie, în suc 100% natural. Cea mai căutată combinație a fost măr, morcov, sfeclă și țelină.
Unii gospodari din Bistrița-Năsăud, dar și din județele învecinte, aleg să-și transforme recoltele de fructe în suc natural, și nu în țuică.
Doar la făbricuța Gold Juice din Beclean, aceștia au adus, în ultimele luni, tone de materie primă, care a fost folosită la prepararea sucurilor 100 % naturale.
Dintre clienții care au apelat la băieții de la Gold Juice, cei mai mulți au fost din Bistrița-Năsăud, dar și din județe învecinate, cum ar fi Cluj, Mureș sau Sălaj.
„Cei mai mulți au optat pentru suc de mere, dar au fost și clienți care au cerut combinații de măr, morcov, sfeclă și țelină sau măr și afine. Cea mai căutată combinație a fost măr, morcov, sfeclă și țelină. Noi procesăm materia primă pe care o aduc și o ambalăm în sticle de 2 litri – PET-uri”, ne-au explicat aceștia.
Sucul rezistă și un an, dacă este depozitat corespunzător, la o temperatură între 10 și 15 grade.
De asemenea, făbricuța din Beclean produce și sucuri ce pot fi găsite în magazine din orașe precum Oradea, Cluj, Gherla, Dej, Beclean, Satu Mare sau Bistrița, dar și în mediul rural, în zone precum Valea Bârgăului sau Valea Someșului.