Ambasadorul unui proiect menit să stopeze fenomenul „bullying” în școli, Tibi Ușeriu a povestit despre prima sa întâlnire cu poliția. Se întâmpla în 1986, când, copil fiind, a furat o bicicletă. Atunci a făcut cunoștință și cu „pulanul”, însă mărturisește că prefera să fie bătut toata ziua de polițist decât să fie dat pe mâna mamei sale.
Inspectoratul de Poliție Județean, alături de Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean derulează un proiect menit să stopeze fenomenul „bullying” în școlile din Bistrița.
Ambasadorul acestui proiect este alergătorul și unul dintre administratorii Tășuleasa Social, Tibi Ușeriu. Acesta a fost prezent și la lansarea proiectului, povestindu-le celor prezenți care a fost prima sa întâlnire cu poliția.
„Atunci când am fost întrebat de acest proiect, i-am întrebat de două sau de trei ori (n.r. pe organizatori) dacă sunt potrivit pentru un asemenea proiect, mai ales derulat cu Inspectoratul de Poliție al județului nostru. Și o să vă zic și de ce: în anul 1986 eram prins că am furat o bicicletă și dus la poliție. A fost pentru prima dată în viața mea când am făcut cunoștință cu poliția și cu acele instrumente cu care ei încercau să ne cumințească: pulanele. Am luat două pulane, sincer aș fi preferat să fiu bătut de acel domn până dimineața, decât să fiu dat pe mâinile mamei. Am fost dat pe mâinile mamei și de atunci nu am mai furat biciclete, dar după 10 ani eram dus din nou la secția de poliție, anchetat de cei de la Interpol, iar mai târziu arestat pentru 30 de zile în acel sediu al poliției. Câțiva ani mai târziu, în 1999 eram condamnat la detenție, mulți ani, dintre care am și executat 10 ani”, a povestit Tibi Ușeriu.
Acesta a mai spus că va încerca să se implice cât poate în acest proiect, printr-o serie de acțiuni desfășurate în școlile din municipiu.
„Atât cât pot o să mă implic în acest proiect, o să încerc să aduc un aport cu cei abilitați și cred că sunt dovada că dacă vrei cu adevărat poți să te schimbi. Eu cred că schimbarea pleacă în primul rând de la noi, noi trebuie să ne schimbăm, doar că în acea perioadă eu nu cred că am avut ajutorul cum se poate astăzi să fi fost adus pe o direcție mai bună”, a completat Tibi Ușeriu.