La început de octombrie, Tășuleasa Social va inaugura întreg traseul de drumeții Via Transilvanica. Înainte de asta, ultramaratonistul Tibi Ușeriu vrea să o „alerge” în sistem de competiție, alături de alți sportivi, aleși pe sprânceană.
Într-un interviu acordat pentru pressone.ro, Tibi Ușeriu a vorbit despre Via Transilvanica, traseul de drumeții ce urmează a fi inaugurat în octombrie. Detalii despre acest subiect AICI.
Acesta a precizat că și fratele său Alin Ușeriu își propune să ia la pas Via Transilvania, cap-coadă, în luna august, să vadă ce a ieșit. O lună mai târziu, traseul va fi „alergat”, în sistem de competiție de Tibi Ușeriu, alături de alți sportivi.
„E cam mult 1.400 de kilometri, știu. Dar mi-a intrat asta în cap și mă tem că n-o să-mi iasă. Sună un pic irațional și complicat logistic. Dar mintea mea merge mereu înaintea corpului. Tot ce pot să sper e ca sărmanul trup, afectat de degerături și cam uzat de ultramaratoane, să nu se dezintegreze pe parcurs. Ideal, planul sună cam așa. Aș vrea să fim 10 alergători. Mergem minimalist, fără puncte de control, dintr-o pensiune în alta de pe traseu. Cu un drum, vedem care funcționează și care nu. Ele trebuie să ne asigure strictul necesar, adică mâncare-dormit-mâncare. În rest, bani la noi și magazinele de pe drum. Îl avem pe Ștefan cu o mașină de suport și pe Gherase, care documentează video toată povestea. Atât.”, a declarat Tibi Ușeriu, pentru pressone.ro.
Proiect-pilot de testare a potențialului de competiție a traseului Via Transilvanica
Tibi ar trebui să alerge de la 9 dimineața, iar la 20:00 să fie deja în următorul punct. Alergătorii aleși de Tibi sunt de vârste și calibre diferite. Acesta va fi practic un proiect-pilot, pentru a vedea dacă Via Transilvanica se pretează și pentru astfel de competiții.
„Dacă tot mergem la târguri de turism, aș vrea să promovez Via Transilvanica specific pentru alergători. Sunt convins că o mână de nebuni găsim pentru început. Dacă facem un marketing cu cap, s-ar putea să devină ceva interesant în viitor. Important e să visăm”, mai spune ultramaratonistul.
Cea mai scurtă distanță e de 45 de kilometri, însă sunt și câteva de 80 de kilometri. Diferența de nivel pe toată distanța este de 3.200 de metri. Distanța Putna-Tășuleasa e o provocare: în cei 162 de km, diferența de nivel este de 6.400 de metri.
Foto: Tibi Ușeriu Facebook
Diferența de nivel pe toată Via Transilvanica trebuie să fie mai mare!