Pentru bistrițeni urmează una dintre cele mai așteptate perioade din an. Pentru personalul Spitalului Județean de Urgență, însă urmează una dintre cele mai aglomerate perioade, asta pentru că nu puțini sunt cei care exagerează cu mâncarea și băutura, ajungând să își petreacă parte din Crăciun pe un pat de spital.Ce sfaturi are pentru bistrițeni dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU SMURD:
Spitalul Județean de Urgență s-a pregătit pentru o „avalanșă” de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe. După o perioadă intensă de post, bistrițenii încep să consume cantități însemnate de mâncare și băutură, iar asta îi trimite adesea la spital.
„Mâncați și beți, dar cumpătat. Gustați, nu beți toată sticla. Cei care țin post și încep dintr-o dată să mănânce sunt la risc de pancreatită sau de tulburări digestive și sunt mai afectați decât cei care au făcut această pauză. Cei care au ținut post chiar ar trebui să își reia alimentația cu grăsimi în doze mici și cumpătat”, recomandă dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD, prezent la Medicină pe Limba Ta.
Acesta a mai spus că în zilele în care se observă o creștere a numărului de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe a încercat să suplimenteze personalul.
Emisiunea la care a fost prezent dr. Tiberiu Tudor o puteți urmări mai jos:
Da, bune sfaturi….
Din pacate, mâine seara daca ne ataca rusii vom fi o tara ocupata în mai putin de 24 de ore deoarece peste trei sferturi din adulti vor fi ghiftuiti si ranga de la atâta mâncare si bautura turnata în ei.
Iar luni dimineata vor fi cozi de ambulante la sectiile de urgenta pentru aia carora le-a crapat matul sau tensiunea arteriala.