Pentru că e greu să-ți găsești printre sute de vinuri și zeci de crame pe cel care îți place, o nouă lecție despre vin și vinuri s-a ținut aseară la The Drinks Store, cel mai mare magazin de băuturi din oraș. Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu s-au lăsat descoperite și și-au spus povestea.
Vinurile făcute astăzi pe fosta moșie a Bibeștilor din Corcova, celebre la sfârșitul secolului XIX, au fost prezentate aseară clienților fideli ai magazinului The Drinks Store din Bistrița, din vecinătatea Kaufland-ului de pe strada Moldovei.
Povestea vinurilor de Corcova începe în a doua jumătate a secolului XIX, când prințul Anton Bibescu angajează un tânăr agronom francez pentru a se ocupa de podgorie. Așa s-a născut Corcovinul și Corcovelul, cupaje uluitoare având la bază cabernetul. Nici unul dintre tehnologii IAS-ului din perioada comunistă, unii chiar foarte pricepuți, nu au mai reușit să le refacă.
Povestea recentă a vinurilor de Corcova se scrie din 2005 încoace, când se înființează Compania Viticola Corcova, o proprietate Roy & Dâmboviceanu, care intră în posesia 18 hectare din 470 de viță de vie pe care le deținuse IAS-ul Corcova și a cramelor construite de prințul Bibescu, care erau în ruină. Astăzi cramele sunt refăcute, iar parcelele de vie (55 hectare) produc struguri a căror identitate este păstrată în vinurile produse și învechite în cramă. Ulterior, prin grija oenologilor, ele sunt cupajate pentru a-și îmbogăți și releva reciproc calitățile, cu un singur scop: producerea unui excelent vin românesc.
Aseară, la The Drinks Store, somelierul Bogdan Raul Todor a spus bistrițenilor povestea vinurilor de Corcova și le-a fost ghid în descoperirea aromelor din vinurile Sauvignon Blanc (2017), Dessert, Rose (2017), Syrah (2013), Pinot Noir (2012) și un cupaj Cabernet Sauvignon/Merlot (2014).
Cu un raport bun calitate/preț, vinurile de Corcova se găsesc tot timpul anului în magazinul The Drinks Store, iar restaurantele și barurile îl pot comanda depozitului de băuturi Cafe Bar Select.