Primul punct gastronomic din județ, dedicat publicului larg, a fost deschis în urmă cu puțin timp. Dacă te-ar tenta să deschizi și tu un astfel de local, acum e momentul să pui întrebări deștepte!
În luna aprilie se deschide PRIMUL punct gastronomic local din județ, destinat puiblicului larg.
”La Elena din deal” așteaptă bistrițenii și turiștii cu un adevărat răsfăț culinar.
FOTO/VIDEO – TIHA BÂRGĂULUI: Punct gastronomic local, „La Elena din deal”
Interesul pentru deschiderea Punctelor Gastronomice Locale pare să fie tot mai mare la nivel local și național.
Cei ce se ocupă de brandul Poarta Transilvaniei vor să ofere informații utile celor interesați să-și deschidă un astfel de PGL.
Astfel, dacă ești tentat de o astfel de idee, acum e momentul întrebărilor deștepte.
”Pregătim campania de informare despre deschiderea Punctelor Gastronomice Locale în Poarta Transilvaniei – Bistrița-Năsăud, împreună cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Elena Rus – cea care a deschis primul PGL din județ, accesibil publicului larg și ADI Turism. Pentru a furniza informații utile celor interesați, dorim să colectăm o serie de întrebări și neclarități. Trimite-ne AICI întrebările tale!” scriu cei de la Poarta Transilvaniei pe blogul lor.
Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane). Meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia.
Dacă vrei să afli mai multe despre CE înseamnă un Punct Gastronomic Local și pașii de urmat, poți afla mai multe AICI.
Cum as putea , sa fac un restaurant ” impinge tava ” … cu melci, rime , bonzari , tot felul de jemni si oua de crocodil … ? Cred c-or sa se inghesuie po.pu.limea buluc la restaurantu’ meu ! Vin bucatarii nostri paratzi de prin aceasta ” disapo-virusare ” … unde au spalat blide… cu ” talente ” din astea gastronomice… de ti si scarba sa intri prin restaurantele si fagadaie … !