Taverna Dogarilor face primul pas în susținerea producătorilor locali și refuză să mai folosească materie primă de la mai mult de 100 de kilometri de Bistrița. În acest sens, localul pregătește și o ajustare a meniului:
Taverna Dogarilor este primul restaurant din Bistrița care își propune să folosească doar materie primă locală în preparatele sale. Asta înseamnă o rebrand-uire și o regândire a întregului meniul și a prezentării sale.
Potrivit Honoriei Rațiu, managerul localului, materia primă folosită în bucătărie va fi adusă de la maxim 100 de kilometri de Bistrița. Aceasta spune că a găsit o foarte mare deschidere la producătorii locali, iar acum se pun la punct ultimele detalii logistice care să asigure o livrare mai rapidă a materiei prime.
„Ca noutate, Taverna Dogarilor începe o rebrand-uire, bazată pe produsele producătorilor noștri locali. Produsele lor se vor regăsi în preparatele noastre, în proporție de cât de mult putem noi să asimilăm de pe toată piața, ca produse, ca diversitate, ca și continuitate. În meniul nostru veți regăsi doar produse pe bază de preparate bio, de la producătorii noștri locali”, a declarat Honoria Rațiu, pentru Bistrițeanul.ro.
De exemplu, printre noile preparate care vă vor surprinde aici se numără „Platoul Dogarului”, realizat din produse semipreparate, cu brânzeturi, mezeluri autohtone, legume, de la producătorii locali, dar și o tocăniță specială din urechi de porc.