Cel mai tânăr bistrițean răpus de COVID avea 24 de ani. Era o fire atletică și nu avea comorbidități cunoscute. Totuși, a ajuns la spital doar după cinci zile de la rezultatul pozitiv al testului, iar acolo a refuzat tratamentul.
Lorand G. avea 24 de ani. Era din Nușeni, fiind unul dintre cei doi copii ai familiei sale. Și-a finalizat liceul la Beclean și în vara aceasta și-a făcut atestatul pentru șofer profesionist. Acum căuta să se angajeze.
Doar că, la finalul lunii septembrie a început să se simtă rău.
”Conform informațiilor noastre, din coronaforms, a fost depistat pozitiv cu COVID în 28 septembrie. La spital a ajuns în data de 3 octombrie. Nu avea comorbidități cunoscute!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BBN, Anca Andrițoiu.
Tânărul nu era bolnavicios de felul lui.
”Era o fire atletică. Deci era un băiat sănătos. El este înscris la un medic de familie din Beclean, nu de aici de la noi. Nu știu când a început exact să se simtă rău, cât a stat și s-a tratat de unul singur acasă. Cât că a ajuns la spital și apoi a murit!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan.
La cinci zile de când a fost depistat pozitiv, a ajuns la spital cu saturație mică de oxigen.
Mai mult, ar fi refuzat tratamentul, atât pe secție cât și în momentul în care a ajuns pe ATI, forțat de tatăl lui.
”Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, cu insuficiență respiratorie severă. Avea saturații de 60% în aerul ambiental, pe care nu am reușit să le creștem mult cu sursele noastre de oxigen.
Vorbind acasă cu familia și cu apropiații am înțeles că a negat foarte tare statutul lui de Covid pozitiv și a refuzat orice medicație încă de la domiciliu. În momentul în care a început să respire mai greu, au solicitat salvare și a venit la spital. Din păcate, cu tot tratamentul pe care l-am administrat, lucrurile au evoluat înspre rău.
A ajuns și în Terapie Intensivă, unde a refuzat inițial tratamentul și masca de oxigen, s-a întors în secție, unde lucrurile evident că n-au mers bine și a ajuns din nou în Terapie Intensivă și a fost chiar și intubat. A plecat din secție cu saturație de 40% când nu mai era conștient, nu știa exact ce se întâmplă cu el. Medicația a acceptat-o în spital, cu masca de oxigen a fost muncă de convingere ca să reușim să punem ventilație non-invazivă” a explicat dr Gabriela Mureșan, prezentă aseară în emisiunea Bistrițeanul LIVE.
Tânărul a decedat, din păcate, lăsând în urmă un tată, o mamă și o soră îndurerată.
”Dintre cei ai lui, mama sa a mai fost depistată pozitiv, dar acum e bine, nu mai e nici măcar în izolare!” a explicat primarul comunei Nușeni.
Incidența cazurilor COVID în comun Nușeni este de 5,04/1.000, conform raportării de ieri a autorităților județene.
Rata de vaccinare în comuna Nușeni, la data de 5 octombrie 2021 era de 19,44 %.
Emisiunea în care a fost prezentă dr Gabriela Mureșan poate fi urmărită aici:
Da lasati-i ma SA CRAPE TOTI … daca asta vor ! Daca nu pricep ca este singura varianta , sa aiba o sansa de a nu se infecta… LASATI-I SA CRAPE , CA POATE ASTA VOR … ce va mai strofocati atata … !
Care Tratament..? Care nu exista si pe care nu-l avem in nici un spital din România..!!! Aici ma refer la medicamentele injectabile gen: anticorpi monoclonali (perfuzi ) in prima faza, 2-a faza tocilizumab (injectabil),3-a faza favipiravir,4-a faza arbidol..!!! Aceste medicamente lipsesc din spitalele noastre si nu am mai vorbi de „crāpat“ nimeni ..!!
Deci d-na Danciu, un comentariu de neaderthalian ca si a lui Gica blabla il moderati si acceptati. Pe ale mele, care am citit un pic mai mult decat Capra cu trei iezi le stergeti instant. Jurnalism sau ce naiba ?
Va supara o opinie onesta si mai mult decat frustrata vizavi de problemele asa zisei urbe (ca tot un sat e la urma urmei) in care traim ?