2.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 27, 2024

Student ACASĂ, la Bistrița: Cămin super-dotat cu bucătării utilate cu frigidere și mașini de spălat cu cartelă, pentru studenții UTCN

Este în plină desfășurare admiterea la extensiile din Bistrița ale marilor universități din Cluj și Mureș. La UTCN, sunt aproape 200 de locuri disponibile, iar înscrierea se încheie pe 19 iulie. La UBB înscrierile se încheie în 20 iulie. În premieră, studenții UTCN vor avea la dispoziție și 100 de locuri într-un cămin dotat cu bucătării și mașini de spălat pe cartelă.

La UTCN înscrierea se poate face online, dar și la sediul extensiei din Piața Centrală. Absolvenții au aici la dispoziție aproape 200 de locuri, la Facultatea de Inginerie (Mecanică și Robotică / Inginerie și Management / Inginerie Industrială) și Facultatea de Inginerie Electrică (Științe de Inginerie Aplicate sau Inginerie Electrică).

La UBB Extensia Bistrița sunt disponibile locuri la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Facultatea de Business, Facultatea de Geografi și Facultatea de Educație Fizică și Sport. Înscrierile se pot face online până în 20 iulie, la ora 14.00.

Detalii suplimentare – AICI.

FOTO: Universitatea de Medicină și Farmacie „G.E Palade” Târgu Mureș Extensia Bistrița și-a deschis azi porțile, în noul campus de pe str Toamnei. Oferta educațională

În premieră, studenții UTCN Extensia Bistrița au la dispoziție – din anul universitar care începe în octombrie – 100 de locuri de cazare.

Este vorba despre un spațiu dedicat UTCN în căminul amenajat în clădirea reabilitată a internatului de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”.

Am avut o înțelegere cu Primăria Bistrița. Pe fonduri europene, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil s-a reabilitat internatul. Există acolo spații pentru elevii de la Grigore Moisil, dar și pentru studenții UTCN Bistrița. Așa a fost negocierea făcută cu Primăria, în urmă cu trei-patru ani. Sperăm ca acest acord să fie menținut și de noua conducere a instituției.

Am participat la întocmirea proiectului și a caietului de sarcini. Spațiul este gata și se bucură de dotări foarte moderne. Sunt spații adecvate oricăror pretenții.

Sunt camere cu câte două paturi, acces cu cartelă, cu baie proprie, iar clădirea are inclusiv un spațiu dotat cu mașini de spălat haine cu cartelă.

Fiecare nivel are un spațiu dotat pentru bucătărie, cu frigidere și tot ce este necesar.

Am colaborat foarte bine și cu Universitatea Babeș-Bolyai. Cam în fiecare an am avut câte 10-15 studenți care au fost găzduiți în internatul de la Apollo. Pe baza acestor calcule, am făcut și solicitările pentru căminul UTCN. Am făcut și un sondaj printre studenți. Spre surprinderea noastră, cei mai mulți studenți preferă să stea în gazdă. Dar condițiile în noul cămin sunt cu adevărat atractive.

Urmează să stabilim împreună cu Primăria Bistrița și taxele de cămin. Sperăm să fie la nivelul taxelor Universității din Cluj, care sunt rezonabile pentru un student. Totul va fi gestionat de primărie, deci acel spațiu nu va trece în gestiunea UTCN”, a explicat conferențiar dr. ing. Virgil Ispas, directorul UTCN Bistrița.

În prezent la UTCN Bistrița învață aproape 440 de studenți, în cinci linii de licență și două de master.

Conf. dr. ing Virgil Ispas a precizat că a luat în calcul inclusiv tendința absolvenților de a câștiga independență față de părinți. Majoritatea își doresc să plece în marile centre universitare tocmai pentru a câștiga independență.

Vreau să le propun și celorlalți din conducere să avem posibilitatea de a caza și studenți bistrițeni. Pe lângă cei care vin din afara orașului. În felul acesta poate i-am și ajuta să rămână acasă dar să câștige și independența la care visează”, a mai spus directorul UTCN Bistrița.

Acesta a recunoscut că s-a discutat, de-a lungul timpului, despre construirea unui campus universitar pentru studenții UTCN. Una dintre variantele luate în calcul a fost chiar Parcul Industrial de la Sărata sau Liceul Agricol. Până una alta, nu s-a concretizat nimic.

UTCN a rămas cu spațiul de pe strada Ecaterina Teodoroiu din Bistrița, acolo unde funcționează încă o parte dintre laboratoarele universității. Prof. Virgil Ispas a precizat că acolo își dorește să amenajeze un hub de robotică. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la GB Instaplan Bistrița! Este nevoie de sudori, instalatori, electricieni

GB Instaplan Bistrița își mărește echipa și are nevoie de sudori, lăcătuși mecanici, instalatori și electricieni. NOI locuri de muncă sunt disponibile și la MasterFoam din Șieu Măgheruș sau Fan Courier care angajează curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. 

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...