Cu toții cunoaștem sporturile faimoase, precum fotbal, tenis, baschet, handbal, volei… dar cât de multe știi despre sporturile mai puțin cunoscute, care sunt cel puțin la fel de interesante ca cele consacrate?
În următoarele rânduri voi prezenta două sporturi de care poate că nu ai auzit, dar care cu siguranță au particularități interesante. Dacă ce vei citi îți trezește interesul, poți accesa acest Bonus Winmasters Pariuri, iar sporturile particulare despre care vorbim aici le poți găsi chiar la ei pe website.
Kabaddi
Ești fan al sporturilor de contact de echipă? Kabaddi este un astfel de sport tradițional, provenit din India antică, care îmbină forța fizică, strategia și agilititatea jucătorilor. Kabaddi este un sport captivant și dinamic, atât pentru jucători, cât și pentru privitori. Jocul implică două echipe a câte șapte jucători în teren.
Obiectivul este ca un jucător, cunoscut sub numele de „raider”, să intre în jumătatea echipei adverse, să atingă cât mai mulți apărători posibil și să se întoarcă în jumătatea sa de teren fără să fie luat la contact. În tot acest timp, apărătorii echipei adverse încearcă să oprească raiderul printr-un contact fizic, scopul lor fiind să îl împiedice să se întoarcă în jumătatea sa. Kabaddi a câștigat recunoaștere internațională, jucându-se în părți ale lumii precum SUA, Canada și Europa.
Image Source: Unsplash
Floorball
Dacă ești mai atras de sporturi de echipă precum hocheiul, dar ți-ar plăcea totuși o abordare diferită asupra acestuia, atunci te invit să vorbim despre floorball. Acest sport este apreciat pentru ritmul rapid al jocului, dar și pentru cerințele reduse de echipament și faptul că poate fi practicat într-un spațiu relativ mic. Floorball-ul a apărut ca o variație a hocheiului pe gheață și a hocheiului din sală, diferențiindu-se prin reguli și echipament, dar și prin anumite caracteristici specifice.
Image Source: Unsplash
O echipă de floorball este formată din cinci jucători și un portar. Asemenea hocheiului pe gheață, substituțiile pot fi făcute în orice moment al jocului. Jocul se desfășoară în sală, în trei reprize a câte 20 de minute.
Scopul floorball-ului este de a înscrie goluri la poarta adversarului, lovind mingea de plastic cu crose lungi, precis și controlat. Echipa cu cele mai multe goluri la finalul jocului câștigă. Popularitatea acestui joc se reflectă în adaptarea numelui său în funcție de zonă, diferențe culturale și lingvistice, astfel că floorball-ul se găsește în Elveția și Irlanda sub numele de „unihockey”, în Norvegia și Suedia drept „innebandy”, în Estonia – „saalihoki”, în Lituania „grindu riedulys” și în Finlanda cu denumirea de „salibandy”.
Concluzie
Popularitatea sporturilor variază în funcție de regiuni și preferințe culturale, iar sporturile pot fi atât de diferite și unice, dar și foarte similare cu cele mai cunoscute la nivel global, adaptate în funcție de nevoi și interese. Variațiile sunt multe și interesante, așa cum ne arată scurta prezentare a kabaddi și a floorball-ului, care poate te inspiră la o explorare mai profundă a ceea ce implică acestea și ce ar mai putea fi de descoperit.