0.2 C
Bistrița
luni, decembrie 23, 2024

Spitalul Județean trebuie să mute pe repede-nainte secțiile de pe Alba Iulia și Ghinzii, altfel riscă să piardă banii pentru modernizare

Spitalul Județean de Urgență Bistrița trebuie să relocheze cât de curând secțiile de pe Alba Iulia și respectiv Ghinzii, în caz contrar riscă să piardă finanțarea europeană pentru reabilitarea lor.

Clădirile de pe strada Alba Iulia unde funcționează secțiile de Boli Infecțioase și respectiv de Oncologie, precum și cea de pe strada Ghinzii, unde funcționează secția de TBC vor fi reabilitate cu ajutorul fondurilor europene.

Pentru implementarea proiectului trebuie respectate niște termene, în caz contrar se poate pierde finanțarea europeană. Pentru a respecta graficele, secțiile care funcționează acolo trebuie mutate rapid, lucru cam greu de făcut în conextul epidemiei de Covid-19.

„Deja au fost epuizate lucrările care puteau fi făcute până în această etapă fără a fi eliberată secția (n.r. clădirea de pe strada Alba Iulia). Deci acum suntem puși în fața provocării de a găsi o soluție de a elibera complexul de pe Alba Iulia, pentru a nu pierde finanțarea europeană pe care o avem alocată pentru acest complex. Am tot sperat să nu ne țină atât de mult această epidemie, dar, din păcate, cazurile care trebuie gestionate sunt tot mai multe. În aceste condiții, noi trebuie să ne reorientăm să vedem ce putem face pentru a reloca, în viitorul apropiat, pacienții de pe Alba Iulia în altă locație. Absolut tot complexul trebuie dat gol la constructor, urmând ca la finalizarea lucrărilor să se reia activitatea medicală în acel complex spitalicesc”, a declarat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență, la As Tv.

În aceeași situație este și secția TBC de pe strada Ghinzii. Acolo, însă contractul este decalat cu două luni față de cel ce vizează clădirile de pe Alba Iulia. Detalii despre lucrările ce urmează a fi făcute la secția TBC AICI.

„Noi încercăm să identificăm noi locații care să permită activitate medicală pe o perioadă limitată, de maxim 1-1,5 ani. Lumea nu trebuie să se sperie, vom face acest lucru fără a afecta populația orașului sau pacienții spitalului și în privința unor soluții pe care le-am identificat încă suntem în discuții cu forul nostru tutelar –Consiliul Județean”, a mai spus Gabriel Lazany.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...