Lucrările la noul corp al Spitalului Județean de Urgență din Bistrița au început zilele acestea. Managerul Gabriel Lazany spune că în doi ani îl vede gata și că odată ce investițiile vor fi finalizate, spitalul din Bistrița va fi cel mai modern din țară.
Zilele trecute au început lucrările la noul corp al Spitalului Județean de Urgență din Bistrița. Momentan, lucrările se centrează pe curățarea terenului, demolarea construcțiilor existente și relocarea rețelelor de utilități. Lucrările efective de construcție ar urma să înceapă la data de 1 martie, termenul pentru finalizarea acestora fiind de 2 ani.
Proiectul se află, în acest moment, în etapa obținerii avizelor necesare emiterii autorizației de construcție și organizării de șantier, după ce etapa proiectării tehnice a fost finalizată.
Valoarea proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență este de 82.939.073,64 Euro + TVA, din care 95% finanțare PNRR și 5% cofinanțare CJ BN. Proiectul este împărțit în 4 componente: una vizează extinderea spitalului cu un nou corp, alta vizează dotarea cu aparatura medială, alta digitalizarea unității medicale și alta reabilitarea energetică.
Acestea se vor realiza în paralel, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, managerul Gabriel Lazany. Șeful Spitalului Județean de Urgență vede materializate proiectele în doi ani.
Întrebat dacă odată finalizate proiectele va fi cel mai modern din țară, Gabriel Lazany precizează:
„Eu sper că da. La cum știu că am făcut proiectul și ce echipamente medicale vor fi, cred că va fi unul dintre cele mai moderne din țară. Nu știu dacă în viitorul apropiat vor mai apărea astfel de oportunități ca să poți face o reabilitare de o asemenea amploare. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, care în doi ani de zile va fi la dispoziția pacientului, cu tot ceea ce înseamnă. Cred că va fi greu de egalat, pentru că noi atingem tot ce înseamnă modernizare și aducerea spitalului la standarde europene: extinderea, care ne aduce spații medicale noi, reabilitarea energetică, modernizarea, care e un proces complex”.
Dimex 2000 Company se ocupă de lucrări
De lucrările la noul corp de clădire se ocupă cei de la DIMEX 2000 Company (lider de asociere)- SC HIDRO SALT B92 SRL – SC CML.RO SRL – SC MANSART CORPORATE SRL – SC CUBICON INVEST.
Noul corp de clădire va fi legat printr-o pasarelă de cel vechi. Aceasta va face conectarea cu Secția ATI, Secția de Chirurgie și Blocul Operator. Construcția va avea șapte niveluri, două la subsol, parter și patru etaje și se va întinde pe 2.500 de metri pătrați.
La subsol va fi amenajat un depozit și adăpost pentru protecție civilă, la parter va funcționa Secția de Hemodializă și o parcare robotizată cu 90 de locuri. La etajul I va funcționa Secția ORL, la etajul II Secția Cardiologie, Secția hibrid AngioCT pentru cardiologie intervențională și Compartimentul Oftalmologie.
La etajul III va fi amenajat un Bloc Operator, Compartimentul de Neurochirurgie și cel de Chirurgie Plastică. La ultimul etaj vor funcționa Compartimentul de Gastroenterologie și Secția Neurologie.
Lazani să meargă la upu să vadă cei acolo stai 6 ore și nu te baga nimeni in seama păcat de investitie
Nu are ce sa-ti faca UPU dacã la medicul de familie n-ai fost īn viața ta. Atât timp cât existã pârtia Cocoș ,bistrițenii meritã sã stea la UPU și īn ambuteiaje pânå li se apleacă si puțin peste.