Bistrița, Cluj-Napoca și Piatra Neamț se numără printre orașele unde se caută în disperare ingineri de ofertare. Practic aceștia se ocupă de licitațiile publice, le monitorizează, elaborează documentele de calificare sau eligibilitate. Salariul lor variază între 800 și 1.500 de euro.
Potrivit unor date furnizate de BestJobs pentru Ziarul Financiar, printre cei mai căutați specialiști în acest moment sunt inginerii de ofertare. Aceștia câștigă în medie, între 800 și 1.500 de euro lunar.
Ce fac inginerii de ofertare? Aceștia monitorizează și urmăresc oportunitățile de licitații, elaborează documentele de calificare sau eligibilitate și urmăresc oferta până în momentul adjudecării sau respingerii.
Studiază caietele de sarcini și fișele tehnice, astfel că au nevoie de studii superioare în domeniul tehnic și un nivel mediu-avansat de engleză. Angajatorii caută persoane care deja sunt familiarizați cu platforma SICAP (n.r. de licitații publice) și care au experiență mare cu proiecte de infrastructură.
Printre orașele unde sunt puse la bătaie cele mai multe astfel de joburi se numără Bistrița, Cluj-Napoca și Piatra Neamț. Aceștia sunt „momiți” cu tichete de masă, prime de sărbători, telefon de serviciu și laptopuri și cursuri de specializare.
În prezent, pe BestJobs, sunt peste 900 de posturi vacante pentru poziția de inginer de ofertare.
Dar cine are curaj sa se angajeze?
In era noastra nu esti momit cu laptop si telefon, este o necesitate sa poti munci…
Ia mai dai ma în pana mea!!!!!
La ăștia kkatul le miroase a levantica?????
Sunt niște amărâți de achizitori pana la urma!!!!
E diferenta, sunt cei ce fac ofertele pentru firmele de constructii unde totusi trebuie sa stii tehnologia sau ceva constructii la nivel superior. Nu zugrav.