Într-o prezentare a bugetului, primarul Ioan Turc a vorbit și despre ce va impune Primăria Bistrița dezvoltatorilor imobiliari. Astfel, cei care vor să ridice blocuri în municipiu trebuie să pună la dispoziție spații autonome pentru creșe, stații de încărcare a mașinilor electrice, dar și platforme îngropate pentru deșeuri.
Cei care vor să construiască blocuri în municipiu vor avea de îndeplinit o serie de condiții impuse de municipalitate. Potrivit primarului Ioan Turc, printre condițiile impuse de municipalitate dezvoltatorilor imobiliari se numără spații pentru creșe. Acestea trebuie să fie însă autonome, nu la parterul blocurilor construite.
De asemenea, Primăria Bistrița le va impune dezvoltatorilor dotarea cu stații de încărcare a mașinilor electrice, dar și cu platforme îngropate pentru deșeuri. Se pare că deja 5 dezvoltatori imobiliari au fost de acord să pună la dispoziție spații pentru creșe. Alte 2 creșe vor fi amenajate prin Compania Națională de Investiții.
„Prin CNI (Compania Națională de Investiții) vor fi construite două creșe, una in Cartierul Subcetate, alta în Unirea, mergem pe principiul autonomizării unor aglomerări urbane, prin punerea la dispoziția de servicii diversificate. De asemenea, am început anul trecut un parteneriat cu dezvoltatorii care desfășoară proiecte imobiliare importante. Antreprenorii cedează spații, nu mai mici de 300 de metri pătrați Primăriei Municipiului Bistrița pentru amenajarea creșelor. Avem deja două situații cu toate elementele clare, clarificate. Avem două astfel de situații de clarificare. Pot să apreciez că în câțiva ani de zile vom avea cea mai bună rețea de creșe din țară”, a declarat Ioan Turc, la prezentarea proiectului de buget de anul acesta.
Întrebat dacă este nevoie de atâtea creșe, edilul a precizat că unele se pot transforma și în grădinițe și cererea pe această zonă fiind mare.