0.4 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

Sondaj angajări: 96% dintre candidați vor să gasească oferta salarială în anunțul jobului

Companiile depun eforturi considerabile pentru a atrage angajați potriviți. Având in vedere că volumul de activitate a crescut în multe sectoare, acest lucru se observă cel mai bine în numărul mare de anunțuri publicate pe platforma de recrutare BestJobs.

Conform celui mai recent sondaj BestJobs, salariul este principalul motiv pentru care candidații decid să își schimbe locul de muncă. 54% dintre respondenții sondajului au spus că au aplicat la un job nou doar pentru că salariul afișat pentru poziția respectivă era unul mai mare cat cel actual. Aproape toți participanții la studiu (96%) au spus că vor să știe salariul pe care ar urma să îl primeasca la un viitor job, încă din anunțul de angajare.

44% dintre cei care caută noi locuri de muncă ezită să aplice la joburile care nu au salariul afișat. Motivul este unul simplu, și anume îndoiala că oferta salarială ar putea să fie sub nivelul pieței, sau al salariului actual.

Alți 46% dintre participanții la sondaj spun că apreciază transparența în cazul anunțurilor care publică salariul și 42% consideră că afișarea salariului este firească și toți angajatorii ar trebui să o practice. Astfel, se evită timpul pierdut la interviuri care nu au nici o finalitate, mai ales cand se ajunge în faza de negociere a salariului.

Salariul este și principalul criteriu în funcție de care candidații analizează posibilitatea de a aplica la un job, declară 87% dintre aceștia. Mai apoi, descrierea activității care urmează a fi prestată este foarte importantă pentru 68%. Pentru 30% dintre ei, nivelul de experiență necesar. Conform vremurilor actuale, 20% consideră drept criteriu important posibilitatea de a lucra de la distanță.

39% dintre candidații care au răspuns sondajului spun că ar aplica la un job chiar dacă salariul afișat este mai mic decât ar fi dispuși să accepte, dar s-ar pregăti să negocieze în cadrul interviului. Pe 55% dintre respondenți, salariul mai mic din anunț i-ar împiedica să aplice.

Cât contează reputația companiei

Înainte de a ajunge la interviu, candidații iau în calcul, în primul rând, dacă nivelul salariilor este în acord cu piața, lucru valabil pentru 73% dintre respondenți. 59% se informează despre reputația companiei, citind păreri ale altor angajați ai companiei. 60% sunt curioși să afle despre cultura, misiunea și valorile companiei înainte de a participa la interviu, pe când, pentru alți 52% e importantă locația biroului.

Profilul profesional al managerului este mai important decât site-ul companiei sau prezența acesteia în social media, conform studiului BestJobs, întrucât 20% dintre candidați au spus că analizează profilul managerului și doar 10% site-ul companiei.

În opinia candidaților, pentru a atrage angajații potriviți, companiile ar trebui să ofere salarii peste nivelul pieței (57%), beneficii extra-salariale (54%), proceduri pentru activitatea desfășurată de viitorii angajați (49%) și transparență cu privire la deciziile luate (38%).

Alți candidați consideră că ar fi util ca angajatorii să ofere un proces de integrare detaliat (31%), posibilitatea de a lucra remote oricând (26%) și zile libere pentru ocazii speciale, cum ar fi ziua de naștere a angajatului, a copilului sau copiilor acestora (18%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 8 – 23 septembrie 2021 pe un eșantion de 1.346 utilizatori de internet din România.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Exact, asa este cinstit si nu in modul parsiv cum se face astazi ! Cine are un post, sa-l scoata la ” concurs „… si sa spuna de la inceput ce competente materiale are ( obligatii de serviciu ) si cum este retribuit . Cine accepta merge la negociere cine nu, ce rost mai are sa bata drumurile ? In felul asta onor domnii patroni, daca nu mai ” ridica ” stafeta si nu dau oamenilor un salar corespunzator, n-au decat sa munceasca ei si familiile lor daca vor . ASTAZI, SALARUL MINIM PE ECONOMIE ESTE DE TOATA BATJOCURA !
    N-ar fi lipsit de importanta, modificarea Legii muncii, astfel incat, toti salariatii, sa faca contract cu ITM teritoriale si de acolo, fiecare patronat sa ” inchirieze ” personalul de care are nevoie si in mod corespunzator, sa livreze costul ” chiriei aferente ” ( in care se includ obligatiile catre salariat si catre stat ) de la care n-are loc de intors. Cine nu-i in stare sa faca asta, inseamna ca nu are putere economica sa aiba salariati si sa i se interzica altfel, decat sa munceasca el cu membrii lui de familie in societatea pe care o detine si o administreaza .
    Totodata, sa se refaca inapoi ” grila de salarizare ” ca pe vremea lui Ceausescu, unde fiecare sa fie retribuit, dupa calificare, competenta si munca pe care o presteaza , FIIND DESFIINTZAT ACEST „SALAR MINIM ” DE TOT RAHATUL !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...