1.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

ȘOCANT: Peste 70 de bistrițeni conduceau, deși aveau handicap vizual. Câți au rămas fără permis în urma reevaluării:

În județul nostru există peste 3.800 de bistrițeni încadrați în diferite tipuri de handicap. Dintre aceștia, 73 au fost reevaluați, existând suspiciuni de nereguli. Aceștia conduceau deși erau încadrați în grad de handicap vizual. CÂȚI au rămas fără permis, și câți fără ajutorul de handicap:

Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială a anunțat azi că în Județul nostru există 3.848 de persoane încadrate cu diferite tipuri de handicap.

S-au făcut verificări pe mai multe domenii, însă unul „durea” cel mai tare: persoanele cu handicap care și conduc.

„E o componentă despre care am tot fost întrebată, despre suprapunerea bazelor de date a persoanelor cu grad de handicap cu persoanele care dețin permise auto. Din cei 3.848 de beneficiari pe care i-am suprapus la nivel de MAI, apoi individual la fiecare căutare, am ajuns la 73 de suspiciuni”, a explicat Ani Nastasia Bob, directorul AJPIS BN.

Dintre cei 73 de bistrițeni cu handicap vizual, 57 obținuseră permisul înainte să fie încadrați în grad de handicap, iar 16 au obținut permisul după ce au fost încadrați în grad de handicap.

După evaluarea celor 57 de cazuri, s-au luat următoarele măsuri:
  • 13 au pierdut ajutorul social pentru grad de handicap
  • 42 au rămas fără permis
  • o persoană a decedat
  • o persoană s-a mutat în alt județ
După evaluarea celor 16 cazuri, s-au luat următoarele măsuri:
  • 11 au rămas fără ajutorul social
  • 4 au rămas fără permis
  • o persoană a fost încadrată în alt tip de handicap

„Dacă cunoașteți situații, aveți situații certe, primim aceste sesizări. Am făcut de fiecare dată verificări, indiferent că ne-au fost făcute sesizări direct sau indirect. De fiecare dată am verificat încadrările, mergând la dosarele de la comisie. Tot ce nu putem verifica sunt actele medicale. Dacă, din punctul nostru de vedere, vedem că actele medicale ne ridică semne de întrebare, sesizăm mai departe organele competente: colegiul medicilor, DSP-ul, poliția. Dar fiecare dosar are trei acte medicale. Deci dacă trei medici spun același lucru, prin trei acte separate, nu am considerat, în aceste cazuri, că trebuie făcute demersuri mai departe”, a mai explicat directorul AJPIS BN.

În anul 2018, angajații AJPIS au constatat cazuri de persoane care beneficiau de ajutor social deși nu se încadrau pentru acest lucru.

„Sunt mici nereguli cele descoperite. Nu le putem spune fraude. Majoritatea au fost din cauză că beneficiarul nu a anunțat primăria de care aparținea de modificarea anumitor situații, date etc. De aceea, încă educăm, atât beneficiarii cât și angajații primăriei, să anunțe orice modificare care intervine, ca să nu ajungem în situația de a lua banii înapoi”, a concluzionat Ani Nastasia Bob.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...