Municipalitatea este optimistă în ce privește schiatul din această iarnă. Deși au decis să nu mai investească în teleschi anul acesta, mai sunt numeroase lucrări de făcut. Toate acestea depind de vremea de afară. Iar cel mai important, lacul cu apă folosit pentru făcut zăpada, are șanse să fie folosit doar la 75 la sută din capacitate.
Luna trecută, pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, consilierii au aprobat alocarea a încă 1,6 milioane de lei.
Împărțiți pentru lucrări și cumpărarea unui generator de zăpadă artificială.
Odată ce banii au fost direcționați, au început lucrările. Deși azi a căzut prima zăpadă peste oraș, și e trecut de mijlocul lunii noiembrie, situația nu e deloc bună la pârtie.
„Nu stăm foarte bine. Se lucrează la cel de-al doilea rând de piloți, coloanele alea de 30 de metri sau 50 de metri, în care se pune o armătură de beton și care devin practic niște stâlpi de susținere ai terenului. S-a făcut un rând de 80 de stâlpi sus. Acum se lucrează la ceilalți 80 de stâlpi. Eu cred că vor finaliza lucrările în săptămâna asta. Deci vor turna și betonul. Săptămâna viitoare urmează să toarne grinda de legătură: armare și turnare”, a anunțat Ovidiu Teodor Crețu.
Apoi, dacă vremea va permite, se va tăia membrana de la lac, se va scoate pământul care a curs acolo și apoi se va relipi membrana.
„Vom urmări și prognoza meteo. Problema e că această membrană poate să fie lipită la temperaturi peste cinci grade. Dacă începem cumva lucrările și riscăm să nu se întărească membrana, riscăm foarte mult. De aceea există și posibilitatea ca să lucrăm cu lacul la circa 75 – 80 la sută din capacitatea sa”, a mai declarat edilul Bistriței.
Totodată, în această perioadă se mai lucrează și la înlocuirea cablului și punerea unei conducte suplimentare care să permită umplerea mai rapidă a lacului.
Municipalitatea speră ca aceste lucrări să fie finalizate înainte de începerea sezonului. Aceasta a renunțat la idea unui teleschi, până anul viitor.
„Din păcate, proiectarea teleschiului a durat foarte mult și în situația actuală suntem în imposibilitatea de a-l amplasa. Noi am vrut să îl amplasăm în iarna asta. Am avut banii alocați. Cel cu care am făcut negocierile a tot crescut prețul. Dar ideea e că studiul de fezabilitate s-a întins prea mult”, a mai spus primarul.
Chiar dacă în ședința de Consiliu Local s-ar aproba proiectul, comanda pentru un teleschi ar trebui dată cu 45 de zile înainte, deci acesta ar sosi la Bistrița undeva la mijlocul lunii ianuarie. Astfel, municipalitatea a decis să lase teleschiul ca „ceva nou” pentru sezonul următor.