Singura profesoară din Bistriţa-Năsăud care a obţinut 10 atât la examenul de Titularizare, cât şi la cel de Definitivat – Anamaria Mihăilă – a fost ovaţionată zilele trecute în Cluj, la Gala Excelenţei în Educaţie 2019.
Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, i-a premiat, la începutul acestei săptămâni, pe elevii și profesorii de elită.
Gala Excelenței în Educație 2019 s-a desfăşurat în Sala Auditorium Maximum, la Casa Universitarilor, în clădirea Colegiului Academic al Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca.
În cadrul acestei ceremonii au fost recompensaţi financiar elevii care au obținut rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri, profesorii care îi pregătesc, precum și cei opt profesori debutanți care au obținut media 10 la examenul național de Definitivat în 2019 și cele patru cadre didactice care au promovat examenul național de titularizare 2019 cu nota 10.
Între premianţi s-a aflat şi Anamaria Mihăilă – originară din Sîngeorz-Băi, care predă la un liceu din Cluj-Napoca. A fost singura, de altfel, care a obţinut nota maximă atât la Titularizare, cât şi la Definitivat.
Anamaria Mihăilă a avut parte de o „galerie” de susţinători care au ovaţionat-o, în momentul în care a urcat pe scenă.
Printre prietenii care au susţinut-o s-a numărat şi etnologul Iosif Ciunterei, dar şi scriitorul Alexandru Daraban – la rândul său origininar din Sîngeor-Băi, dar stabilit acum lângă Cluj.
Alexandru Daraban a povestit pentru Bistriţeanul.ro şi câteva detalii de la evenimentul de gală: „Premianții au fost jos în sală, iar susținătorii – la balcoane. De Anamaria Mihăilă pot să spun că ne-am legat sufletește. Fiind și iubitor de folclor, de pricesne, am fost plăcut surprins când am auzit-o cum cântă. Nu știam că a fost înzestrată de Dumnezeu și cu acest har.
Am fost la aproape toate spectacolele în care a fost prezentă. Le-am făcut publicitate, atâta cât am putut, în revista „Pisanii Sângeorzene”. Nu puteam să lipsesc la acest ultim eveniment al acestei gale de premiere a dascălilor merituoși din județul Cluj. Am strigat un «Bravo» cât am putut de tare, alături de Elisabeta Guzu, Lucia Sucală, Mădălina Mureșan și Iosif Ciunterei! Mai ales când am auzit rostindu-se că ea a fost singura care a luat 10, atât la Definitivat, cât și la Ttitularizare…!
Ce bucurie mai mare poți trăi în asemenea momente…?! Nu am putut să nu mă gândesc şi la diferența dintre cei care diriguiesc învățământul în județul Cluj, comparativ cu cei de la noi din județ. Clujenii au răsplătit-o, iar ai noștri au cam ignorat-o! Poate sunt dur, dar asta mi-e părerea… Există o vorbă: «în satul tău nici drac nu poți fi, dară popă»…”, ne-a mărturisit Alexandru Daraban.
„A fost o ceremonie emoţionantă… Am primit o diplomă de excelenţă şi o sumă de bani simbolică. Au fost premiate mai multe cadre didactice din Cluj care au luat 10 la examenele de Titularizare sau Definitivat”, a precizat Anamaria Mihăilă pentru Bistriţeanul.ro.
Tânăra profesoară ne-a mai explicat că între timp şi-a luat un concediu de studii de şase luni. Ea va pleca în curând în Anglia, unde se va ocupa de cercetare, pentru lucrarea sa de doctorat. „Am ales să fac o lucrare despre grupajele teoretice şi şcolile de teorie literară. Lucrarea este coordonat[ de conf. univ. dr Mihaela Ursa, care mi-a recomandat şi intermediat contactul cu reputatul Galin Tihanov, profesor de literatură comparată la Queen Mary University of London”, ne-a mai povestit Anamaria Mihăilă.
Despre Anamaria Mihăilă, Bistriţeanul.ro a mai scris şi în trecut:
INEDIT! Cea mai bună profă de română din două județe este cântăreață de muzică populară