Senatorul Ioan Deneș a intervenit în dezbaterea din plenul Senatului, în legătură cu inițiativa legislativă privind Pensia moștenită.
Senatorul Ioan Deneș a subliniat în plenul Senatului că se aștepta să fi fost invitat la ședința în care Comisia de Muncă a dezbătut chestiunea Pensiei moștenite.
„Aș fi oferit câteva explicații în calitate de inițiator. Cu siguranță, după aceste explicații, o parte dintre colegi ar fi votat altfel.
Argumentele din motivația raportului de respingere nu ar mai fi creat confuzie între pensia de urmaș, existentă deja în lege, și pensia moștenită pe care o propune această inițiativă”, a punctat senatorul Ioan Deneș.
Ioan Deneș a acuzat actuala putere de faptul că „a făcut un laitmotiv din a respinge orice inițiativă legislativă care vizează legea privind pensiile publice sau alocațiile”.
„Nici nu e surprinzător, dacă stăm să analizăm că de fapt nici legile în vigoare privind pensiile și alocațiile nu mai sunt respectate de actuala putere”, a mai spus senatorul Ioan Deneș.
Senatorul Ioan Deneș a atras atenția că pensia este proprietatea angajatului. Este dreptul lui. Și este normal ca această proprietate să intre sub aceeași incidență ca și drepturile aplicabile atunci când se transmit bunuri urmașilor legali sau moștenitorilor.
Pensia moștenită ar fi trebuit acordată moștenitorilor legali pentru o perioadă de 2 ani de zile din momentul decesului persoanei. Asta dacă decedatul îndeplinea stagiul complet de cotizare. Și dacă decesul a avut loc cu doi ani înainte de accesarea pensiei pentru limită de vârstă,