0.6 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Șefa Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean: „Ducem o lipsă acută de spații de recreere pentru pacienți. Clădirea e total neconformă”

Potrivit șefei Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Claudia Ștefănescu, clădirea în care funcționează e total neconformă, cea mai mare problemă cu care se confruntă fiind lipsa spațiului.

Într-un interviu acordat reporterilor Bistrițeanul.ro, Claudia Ștefănescu, șefa Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a vorbit despre problemele cu care se confruntă secția pe care o coordonează.

De decenii secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița funcționează într-o clădire de pe strada Someșului. Deși a fost reabilitată de-a lungul anilor, aceasta tot nu este potrivită pentru această activitate.

„Multe probleme sunt legate de incapacitatea noastră de a oferi, ca spațiu, în primul rând, tot ce ar avea nevoie pacienții. Ducem o lipsă acută de spații de recreere, de spații în care să putem cumva să comutăm atenția pacienților de pe simptome și problemele pe care le au. Foarte mulți dintre pacienți vin la noi pentru că sunt învinși de problemele vieții de zi cu zi și atunci dacă cel puțin aici ar fi o oază de liniște și unde să poată să fie altfel și ar avea un mediu prietenos, ar fi mult mai ușor (…) Clădirea asta e total neconformă, se încearcă și se fac eforturi disperate să se obțină reabilitarea ei. S-a făcut un proiect de către spital, însă finanțarea încă nu există”, a explicat dr. Claudia Ștefănescu.

Lipsă acută de personal specializat în ergoterapie

De asemenea, Secția de Psihiatrie duce lipsă de personal specializat în ergoterapie. Un psiholog care în mod normal trebuie să lucreze cu 5-6 pacienți are pe mână o secție cu 100 de paturi.

„Conform schemei de angajare pe o secție medicală suntem în limitele acceptate de lege. Problema este că schema pentru o secție de psihiatrie este prost gândită, prost făcută. Noi nu suntem o secție medicală și atât, pentru că pacienții noștri se plimbă, ies în curte, au nevoie de atenție înzecită. Un psiholog ar trebui să lucreze cu 5-6 pacienți, ori la noi un psiholog lucrează cu o secție de 100 și de paturi. Asta este schema, legea nu este făcută așa cum ar trebui”, a completat șefa Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Interviul acordat de dr. Claudia Ștefănescu îl puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...