Mai multe imagini au fost trimise redacției, de la intrarea în Sebiș, unde DJ 154 C se surpă. Mai mult, o casă din zonă o ia la vale. ”Am așteptat bani de la Guvern, dar nu s-au dat….va trebui să căutăm alte soluții!” au anunțat autoritățile județene.
Acum o săptămână, pe adresa redacției a fost semnalată o problemă din Sebiș, pe DJ 154 C. Drumul se surpă, iar o casă o ia la vale.
FII REPORTER – FOTO/VIDEO: Avem o problemă la intrarea în Sebiș, pe DJ 154 C
Viceprimarul comunei Șieuț a transmis că au remediat temporar problema. Și că administrația locală a făcut numeroase sesizări, însă fără niciun rezultat.
”Am făcut nenumărate rapoarte, pentru că sunt din Sebiș și văd situația în fiecare zi când merg la servici. Au venit comisii care au analizat, dar lor nu li se pare o situație de urgență. Doar când este blocat accesul în sat au zis că este o situație de urgență. Dar în fiecare zi, situația se agravează.
Oameni văd situația din afară, ca fiind una simplă. Dar nu este așa, pentru că acolo este nevoie de foarte mulți bani pentru a putea face o stabilizare a drumului. Nu sunt expert în astfel de situații, dar după cum am văzut acolo, se poate stabiliza doar cu piloți forați la mare adâncime. Iar asta costă o grămadă de bani” a explicat viceprimarul Florin Simionca.
Autoritățile județene au aștepătat bani de la Stat. Acum trebuie să caute alte soluții
Reporterii Bistrițeanul.ro au luat legătura cu cei de la Serviciul Drumuri Județene din cadrul Consiliului Județean. Aceștia au confirmat faptul că există o problemă mai veche, iar soluția la care se gândiseră ei NU a fost posibilă.
”Drumul acela a fost reabilitat acum câțiva ani. Cam de un an de zile a apărut acea alunecare de teren, din cauza ploilor. Cei din administrația locală au făcut numeroase sesizări, solicitându-se bani pentru calamități naturale.
Doar că anul trecut, Guvernul NU a alocat bani pentru astfel de situații județului nostru.
Am fost acolo să vedem situația și într-adevăr, chiar și gardul casei care e în imediata apropiere, era deplasat deja cu 30 de cm. Sunt două porțiuni unde drumul se surpă, una de 30 de cm, una de 50 de cm.
Nu există pericolul ca să se rupă de tot, să se întâmple vreo tragedie. Dar e nevoie să căutăm soluții în altă parte. Acolo vor trebui montați piloni. Deci vom face un studiu de fezabilitate și să căutăm finanțare pentru lucrări din altă parte.
Până atunci intervenim, ca și până acum, cu piatră spartă, cu soluții temporare” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul executiv, Ciprian – Ceclan Oprea.