Din 1 septembrie, adică de mâine, se vor redeschide restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor, inclusiv din hoteluri. Atât clienții, cât și personalul restaurantelor trebuie să respecte mai multe reguli de igienă și distanțare socială:
Veste bună pentru proprietarii de restaurante și clienți deopotrivă. De mâine se vor redeschide restaurantele și cafenelele. Pe lângă măsurile de igienă, administratorii restaurantelor trebuie să respecte mai multe reguli, printre care: stabilirea circuitelor cu sens unic ce trebuie parcurse de clienți, de exemplu spre toaletă, intrare și ieșire.
De asemenea, clienții cu semne vizibile de infecție respiratorie vor fi refuzați și nu le va fi permis accesul. La intrarea în unitatea de alimentație publică vor exista dispozitive cu produse biocide, la fel și pe mese și în grupurile sanitare. Clienții vor fi obligați să poarte masca în spațiile comune.
Se va interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la masă. Se recomandă folosirea meniurilor de unică folosință.
Se mărește și numărul de persoane care pot ocupa o masă, la 6. Administratorii restaurantelor sunt nevoiți să reorganizeze spațiul și să lase la fiecare masă ocupată, una liberă.
Unitățile de alimentație publică sunt obligate să afișeze, într-un loc vizibil, la intrarea în unitatea de alimentație publică numărul maxim de persoane permise. Odată cu permisiunea deschiderii restaurantelor s-a mărit și numărul de participanți la evenimentele private, la 50, în interior și la 100 în exterior.