În comuna Feldru s-au construit 32 de locuințe prin ANL. Deși majoritatea au fost repartizate, cei mai mulți nu locuiesc acolo. Așa se face că cei ce stau în apartamente, îngheață de frig. Sistemul de încălzire e pe centrală comună pe lemne, care nu se poate porni pentru două-trei familii.
Cu ani în urmă, în comuna Feldru au fost solicitate locuințe prin ANL. Deși lucrările au fost începute în 2010, doar anul trecut s-a făcut repartizarea celor 32 de locuințe construite.
Totuși, nu toate apartamentele sunt folosite.
„De un an și ceva sunt date chiriile. Și chiriașii își plătesc chiriile. 100 de lei lunar. Dar nu stau acolo. Majoritatea celor care au primit apartamentele, nu locuiesc în ele. Care le-au primit nu stau și cei care ar sta, nu au primit”, a explicat Ștefan Sângeorzan, fostul primar al comunei Feldru.
Problema cea mai mare este că pe timp de iarnă, cei care locuiesc în apartamente, au trai greu.
„Din cele 32 de apartamente sunt locuite vreo două. Sau trei. Aceștia o duc rău iarna. Pentru că încălzirea se face cu centrală comună, cu lemne. Ori nu pot două, trei familii să plătească cantitatea de lemne necesară pentru toate apartamentele. Singura soluție e să se încălzească cu un reșou, ceva. Dar nu le e ușor”, a mai spus Sângeorzan.
Zona în care sunt amplasate locuințele ANL s-a dorit a fi una ce să arate ca un cartier de oraș, cu lemnărie, garaje, grădiniță, chiar și școală generală cu clasele I- IV.
„Încă ne gândim să facem ceva frumos acolo, ca și administrație. Dar dacă apartamentele nu sunt locuite, e mai greu. Oamenii își plătesc chiriile. Că dacă nu și le-ar plăti, după un an li s-ar rezilia contractele. Dar le plătesc. Știu că unele apartamente sunt date la tineri ce nici măcar nu au de gând să stea acolo. Și din cauza celor ce plătesc chiriile dar nu stau, au de suferit, așa cum spuneam, cei care chiar locuiesc acolo”, a concluzionat Ștefan Sângeorzan.