Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” vă invită la Casa cu Lei (str. Nicolae Titulescu nr. 8, Bistrița) vineri, 30 iunie 2023, de la ora 20.00, la deschiderea oficială a demersului artistic semnat de Gorzo: „Continuous Studio VI”.
Artistul Dumitru Gorzo a demarat ineditul proiect la Bistrița acum două săptămâni.
FOTO – Utopia lui Dumitru Gorzo, la Bistrița: Tentația de a privi prin gaura cheii
Apărut ca un răspuns la nevoia de a-i întâlni pe ceilalți și, mai ales, pe cei care nu sunt familiarizați cu ateliere artiștilor, „Continuous Studio” este un demers inițiat de artist în 2019, la New York.
Demersul reprezintă o metodă de lucru deschisă și colaborativă, desfășurată într-un spațiu ce devine atelier temporar odată cu instalarea artistului în acel loc. Scopul este acela de a crea o platformă de întâlnire între public și atelierul migrator al artistului. Procesul de lucru se petrece cu ușile deschise, creându-se, astfel, contexte pentru generarea micro-comunităților.
Numele demersului indică o ipoteză de lucru a lui Gorzo, aceea că munca pe care o desfășurăm ne definește și este fără sfârșit.
„Continuous Studio VI” se va desfășura la Bistrița în multiple spații expoziționale (și nu numai) de-a lungul perioadei iunie – septembrie 2023. Noul atelier, aflat la Casa cu Lei, va fi deschis publicului larg, programul oficial de vizitare fiind de joi până sâmbătă, între orele 17-21.
În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea primului număr al publicației „Buletin de răscoală”. Buletinul are ca scop informarea publicului local și național asupra acțiunilor desfășurate în Bistrița de echipa proiectului. Pe de alta, acesta își propune să creeze un spațiu polifonic al expunerii vizuale și intelectuale pentru personalitățile invitate să contribuie.
Multiplele colaborări, demonstrate de-a lungul numerelor publicației vor contura, în final, catalogul proiectului „Continuous Studio VI: utopia, merită”.
Proiectul poate fi urmărit și echipa contactată pe Facebook și Instagram: @continuous.studio
Dumitru Gorzo este absolvent al secției de pictură din cadrul Universității Naționale de Arte din București. Este co-fondator al grupului Rostopasca. Mediile predilecte de lucru acoperă multiple forme de expresie vizuală de la pictură la performance trecând prin sculptură, instalație, artă de stradă etc. Trăiește și lucrează la București și New York.
Lina Țărmure este curator independent și manager cultural. A absolvit licența și masterul din cadrul Facultății de Istoria și Teoria Artei la Universitatea Națională de Arte din București. În 2019, a co-fondat Diptych Art Space din București. Aici curatoriază programul de evenimente al galeriei. Scrie constant despre artă, textele sale putând fi regăsite în Dilema Veche, Revista Arta, Propagarta.
- Sponsor: Crama Jelna
- Design grafic: Răzvan Năstase
- Asistent producție: Andrada Moruțan