Primarul Turc a fost pus să-și justifice votul pentru majorarea tarifelor la apă și canalizare. ”Dacă Aquabis nu se ține de promisiuni, vom ieși din ADI Apă – Canal” a declarat acesta.
În ședința de Consiliu Local din luna ianuarie, Turc a fost mandatat să voteze PENTRU majorarea tarifelor la apă și canalizare. ”Scandalul” a durat spre 40 de minute, dar majoritatea au votat PENTRU majorări.
Consilierul Nicolae Pavelean a inițiat o petiție online ”STOP majorării tarifelor”. După ce a trecut de 1.000 de semnături, a depus-o la Primăria Bistrița.
PETIȚIE online împotriva majorării taxelor la apă și canalizare, inițiată de un consilier USR – PLUS
Ieri, în ședința de Consiliu Local, primarul a fost pus să-și justifice votul dat pentru majorare.
”Votul a fost dat conform HCL, deci nu puteam să votez altfel, ar fi fost profund nelegal” – a explicat Ioan Turc.
Acesta a ”reamintit” motivele invocate și în ședința anterioară
- ”Ținem cont de faptul că în Bistrița sunt zeci de străzi care nu au apă și canalizare.
- Ținem cont de faptul că prin Masterplan urmează să fie derulate investiții de 42 de milioane de euro.
- Mulți cetățeni din oraș așteaptă aceste investiții în infrastructura de bază.
- Totodată, ținem cont de faptul că Aquabis este obligată să contracteze un credit pentru cofinanțarea acestor lucrări. Eu cred că important în acest moment pentru oraș – și este și obligația noastră ca administrație – este să ne asigurăm că lucrările vor fi realizate și Masterplanul pentru municipiul Bistrița va deveni realitate
- Pe culoarele de mobilitate, pe Axă, pe Drumul Tărpiului, Aquabis trebuie să intervină neîntârziat pentru schimbarea unor tronsoane de conducte de apă și canalizare.” a reamintit Ioan Turc.
Acesta a explicat că a avut numeroase întâlniri cu cei din Aquabis și bordul ADI Apă- Canal.
”Dacă și-au structurat cât se poate de exigent prețul, dacă au făcut tot ce depindea de ei din punct de vedere administrativ pentru ca prețul să scadă, acest lucru poate fi evidențiat în urma unui audit. Primarul nu cred că are competențe și nici date suficiente pentru a analiza structura prețului la apă” a subliniat primarul.
Dacă Aquabis nu se ține de promisiuni, Bistrița iese din ADI Apă – Canal
Ioan Turc a explicat că majorarea prețurilor la apă și canalizare era oricum un lucru inevitabil. Dar dacă Aquabis nu-și ține promisiunile, Bistrița se retrage.
”Indiferent cum am fi votat noi, aceste tarife ar fi fost majorate. Asta pentru că, din nefericire, municipiul Bistrița are doar un vot.
Nu ascund faptul că, în situația în care Doamne ferește, Aquabis nu se va ține de cuvânt în legătură cu investițiile la care s-au angajat pentru municipiul Bistrița, vom studia foarte atent modalitatea prin care am putea să ieșim din ADI Apă-Canal.
Bistrița are o cotă de 81% din portofoliul Aquabis. Din păcate, această cotă foarte mare nu a venit la pachet cu o pondere a votului pe care îl are în ADI Apă-Canal” a explicat primarul Bistriței.
Turc: ori plătim facturi mai mari, ori investiții
Primarul susține că cetățenii oricum ar fi plătit mai mulți bani. Acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza pierderilor mari de apă.
”Avem o realitate cât se poate de neplăcută la nivelul orașului:
- conducte îmbătrânite
- pierderi de apă.
Îi asigur pe cetățeni că, dacă nu se intervine la schimbarea conductelor pe traseele prevăzute pentru aceste lucrări, oricum plătim un preț mare și ar urma să plătim un preț și mai mare pentru că pierderile sunt foarte mari.
Avem o alegere de făcut: susținem realizarea unor investiții sau asistăm la modul în care sistemul se învechește și ne stoarce de bani pe zi ce trece” a concluzionat primarul Ioan Turc.
Cine îl mai crede pe Turc?? Un mincinos care nu este capabil nici să facă ordine în primărie așa cum a promis. Un primar slab ,incompetent cu aere de superioritate,fandosisme și mult bla,bla.
Pe o strada din Bistrița când s-a asfaltat pentru alegeri s-a cerut Aquabis sa înlocuiască teava veche deoarece se tot sparge, au spus ca nu au bani pentru investiții și asa a rămas, iar dupa ce au asfaltat au venit sa spargă, niște incompetenți, când faci o lucrare împreună cu toate firmele de utilități înlocuit ce este vechi și sa nu mai trebuiască intervenit câțiva ani, altfel bani aruncați în buzunarul cuiva.