9.8 C
Bistrița
luni, martie 31, 2025

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor: Participă șase biserici istorice din Bistrița

Șase biserici istorice din Bistrița se implică, în periada 18-25 ianuarie 2025, în deja tradiționala Octavă Mondială de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

Este vorba despre Biserica Greco-Catolică „Buna-Vestire”, Biserica Ortodoxă de la Coroana (având hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”) și Biserica Sf. Trei Ierarhi”, Biserica Reformată, Biserica Luterană Maghiară, Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime” și Biserica Evanghelică C.A.

Este o tradiție care durează de 16 ani. Bisericile istorice din Bistrița organizează pe rând momente de rugăciune ecumenică. La aceste momente participă protopopii, preoții, pastorii și credincioșii acestora.

În acest an dedicat la nivel național „Cardinalului Iuliu Hossu”, deschiderea serilor ecumenice are loc în Biserica Greco-Catolică „Buna-Vestire” din Bistrița.

Serile de rugăciune încep sâmbătă 18 ianuarie, de la ora 17.00.

Pentru acest an, rugăciunile și reflecțiile pentru Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor au fost pregătite de comunitatea monahală din Bose, în nordul Italiei.

Se împlinesc, în 2025 – 1.700 de ani de la Întâiul Sinod Ecumenic creștin, de la Niceea, lângă Constantinopol, în anul 325 d.Hr.

Comemorarea oferă o ocazie unică de a celebra credința comună a creștinilor, exprimată în Crezul formulat în timpul Sinodului. O credință care rămâne vie și rodnică în zilele noastre.

Tot în acest an aniversar, creștinii din întreaga lume vor sărbători Paștele la aceeași dată, pe 20 aprilie.

Această coincidență simbolică reafirmă semnificația evenimentelor mântuitoare pe care creștinii le celebrează împreună. Ea reprezintă un pas simbolic spre unitatea credinței apostolice.

Această dublă ocazie – aniversarea Sinodului de la Niceea și celebrarea comună a Paștelui – este un prilej de reînnoire spirituală, de reafirmare a moștenirii vii a credinței apostolice.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din 2025 devine astfel o chemare la rugăciune comună și la o aprofundare a fundamentelor scripturistice care au unit Biserica în trecut și care pot îndruma creștinii în diversitatea lumii contemporane.

Sinodul de la Niceea nu a fost doar un eveniment istoric. Ci și o piatră de temelie pentru creștinismul universal.

În 2025, creștinii sunt invitați să recitească și să trăiască împreună credința apostolică prin aprofundarea spiritului de unitate, rugăciune și comuniune care definește această tradiție milenară”, au transmis reprezentanții Protopopiatului Greco-Catolic din Bistrița.

Mai multe detalii – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Locuiești în Bistrița? Alege garduri de beton rezistente de la Sigicom!

În Bistrița, din ce în ce mai mulți proprietari renunță la materialele fragile și aleg gardurile de beton – o soluție modernă, sigură și estetică. Spre deosebire de lemn sau metal, betonul nu ruginește, nu se deteriorează și nu necesită întreținere constantă. În plus, vine într-o gamă variată de modele, potrivite pentru orice stil arhitectural.

Mobilier și detalii șic pentru casa ta?! Paravane Decorative Bistrița îți face orice, la comandă

Dacă ai idei trăznite în ceea ce privește amenjarea interioară sau un spațiu unde nu se...

Prime Burger, la 3 ani de când bucură bistrițenii: Vă mulțumim!

Acum trei ani de zile bistrițenilor li s-au adus, mai aproape de casă, burgerii delicioși de...