10.8 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 2, 2024

Salvați broscuța țestoasă din parc! A ajuns în lacul cu pești, fără prea mari șanse de supraviețuire…

O bistrițeancă și-a alertat prietenii, cu puțin timp în urmă, în legătură cu o broscuță țestoasă abandonată în lacul cu pești din parc. Se pare că vietatea nu are prea mari șanse de supraviețuire…

Salvați broscuța țestoasă din lacul cu pești!, ne roagă bistrițenii care au sesizat în lacul cu pești din parcul municipal o broscuță țestoasă.
Vietatea pare să plutească în derivă și obosită.
Azi dimineață am văzut în parcul mare, la pești, această broscuță țestoasă… Cred că cineva nu a mai vrut-o și i-a dat drumul acolo…
Dar țestoasele nu au nevoie de o insulă de uscat? Poate sta doar în apă? Mie mi se părea că tot încearcă să urce sus. Dar evident că nu are cum… Va rezista oare acolo?”, se întreabă tânăra.
Un bistrițean a semnalat faptul că broscuța era acolo și săptămâna trecută. Atunci încerca să se adăpostească în spațiile rotunde care alimentează lacul cu apă. „Dar tot nu cred că o va duce bine mult timp…”, concluzionează tânăra.
Medicii veterinari afirmă că o broască țestoasă se păstrează în acvarii/terarii spaţioase în care au nevoie obligatoriu de o porţiune de „pământ”. Aici se poate usca şi lenevi la soare.
Din cauza faptului că excrementele ţestoaselor sunt mai însemnate cantitativ, în comparaţie cu peştii de exemplu, apa trebuie schimbată mai des. Chiar dacă acvariul este dotat cu  filtru.
Pentru că ţestoasele sunt vieţuitoare subtropicale, ele au nevoie și de un încălzitor, iar temperatura apei trebuie să atingă 25°C.

Zilele trecute, o altă broască țestoasă era fotografiată în lacul HCM din Bistrița…!

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. ar putea Poliția Locală Bistrița-Năsăud, cu ajutorul camerelor (foarte multe in parcul municipal)
    montate pentru siguranța noastră a cetățenilor, să afle cine a aruncat-o și de ce?

    ps.
    pune-o la mormântu` lui aron pumnul idiotule care ești!!!!

    • Broscuța a fost furata anul trecut din bazinul ei. Cei care au furat- o nu au mai vrut-o la un moment dat si asa a ajuns in lacul cu pesti. Era mai simplu daca o aduceau inapoi!Un copil a plans disparitia ei! Am incercat sa o recuperam din lac dar nu am reusit!

  2. Se pare că iazul de pești din Parcul Municipal Bistrița a devenit din nou un loc de eliberare a speciilor exotice pe lista celor mai invazive specii din Europa. Din păcate, legislația de mediu nu este aplicată la Bistrița dar nici în alte orașe. Este interzisă introducerea de specii invazive în natură. Mai jos aveți rapoarte tehnice cu distribuția speciilor invazive și ghiduri de identificare a acestora https://invazive.ccmesi.ro/publicatii/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.

Mare fan PIZZA?! NU rata evenimentul de la Colina Unirea, din weekend! E cu degustare: diferite tipuri de pizza gourmet, chiar pizza dulce!

Dacă iubești pizza și vrei să o încerci în toate combinațiile posibile, chiar rare - gourmet,...