Concomitent cu construirea noului corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență, care va fi conectat cu cel vechi prin pasarele suspendate la fiecare etaj, va începe și o reabilitare a sediului principal al unității medicale. Vor fi reabilitate toate saloanele din corpul vechi și fiecare va avea baie proprie.
Pe lângă construirea unui corp nou al Spitalului Clinic Județean de Urgență conectat cu cel vechi prin pasarele suspendate, conducerea unității medicale are în plan și alte lucrări.
Este vorba despre reabilitarea corpului vechi al spitalului. Saloanele vor fi reabilitate toate, instalația sanitară și electrică schimbată. De asemenea, fiecare salon va avea propria baie, renunțându-se la băile comune de pe holuri. Va fi păstrată o singură baie comună, pentru vizitatorii aparținătorilor.
„Am gândit un plan de reabilitare astfel încât să nu fie afectată activitatea medicală. Ca peste tot în spital, saloanele vor avea baie proprie, cu maxim 3 paturi în salon”, a declarat managerul spitalului, Gabriel Lazany, într-o conferință de presă.
Acesta a mai precizat că nu se va reduce numărul de paturi și că reabilitarea se va face pe coloane verticale, astfel încât să nu fie nevoit să închidă câteo secție întreagă, ci doar câte două saloane concomitent pe fiecare etaj.
„Reabilitarea se va face pe coloane verticale, așa sunt și coloanele sanitare și de aceea am gândit sistemul acesta. Vom închide câte două saloane. Cele două saloane vor fi închise, se va construi baia, va fi reabilitat salonul, vor fi făcute instalații electrice, termice, tot ce presupune, după care se trece la altă coloană. Va fi un pic de disconfort, dar nu vom afecta activitatea medicală. Grupurile sanitare vor fi ultimele care vor fi desființate, pentru că o parte din grupurile sanitare comune se vor transforma în saloane, după ce se va termina proiectul. Va rămâne un grup sanitar pentru aparținători, care vin să viziteze, pacienții având grup sanitar în salon”, a mai explicat Gabriel Lazany.
Potrivit acestuia, va fi pregătită o sală pentru școlarii internați, astfel încât să poată participa la școala online dacă e posibil. De asemenea, se pregătește și un amplu proces de digitalizare și chiar robotizarea laboratorului spitalului și a farmaciei.
Mai puteți citi: