Începând din septembrie, secretarul general al județului va merge acasă, lună de lună, cu 2.000 de euro. Asta după ce salariul i se mărește de la 7.600 de lei, la 9.400 de lei. Se măresc și salariile șoferilor instituției.
Salariul brut al secretarului general al județului se mărește începând cu luna septembrie de la 11.500 de lei, la 16.140 de lei. Asta înseamnă că după ce sunt plătite dările la stat, secretarul general al județului rămâne cu 9.400 de lei. La această sumă se adaugă însă și câteva sporuri și indemnizații, una dintre ele fiind cea de hrană, care ajunge la 347 de lei.
Nu doar salariul secretarului general se mărește, ci și al șoferilor. Astfel, dacă până acum un șofer mergea acasă cu minim 2.000 de lei, adică salariul de bază 1.678 de lei și idemnizația de hrană de 347 de lei, începând din septembrie, cel mai prost plătit șofer va încasa 2.300 de lei, cu tot cu indemnizația de hrană. Cel mai bine plătit șofer va merge acasă cu aproape 2.800 de lei, cu tot cu indemnizația de hrană.
Consilierii județeni vor decide dacă aceste majorări de salariu se vor pune în practică sau nu, la ședința ordinară de astăzi.
Cum se explică aceste majorări? Ei bine, în expunerea de motive a proiectului se precizează că șoferii au căpătat mai multe atribuții în ultimii ani și au mai multe drumuri de făcut:
„Precizăm că valoarea și numărul obiectivelor de investiții publice și a obiectivelor și lucrărilor de investiții, întreținere curentă și periodică, reparațiilor, reabilitărilor, modernizărilor de drumuri județene și poduri ce se finanțează din fonduri publice, prin programe guvernamentale și europene s-a majorat considerabil, șoferii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud asigurând deplasările demnitarilor și ale funcționarilor publici care asigură activitatea de implementare și de control la locul de realizare a acestora, care este la nivelul județului. Șoferii răspund de exploatarea și întreținerea autoturismului din dotare, de încadrarea în consumul privind carburanții auto, de siguranța pasagerilor, precum și de respectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, respectiv de îndeplinirea condițiilor legale referitoare la asigurare, rovignetă, defecțiuni tehnice”, se arată în expunerea de motive.