Ţi se oferă aşadar, duminică, 10 noiembrie, această incredibilă libertate: poţi să decizi cum să arate viitorul tău şi al meu. Ai şansa de a stabili cine va conduce ţara în următorii ani. Te poţi bucura cu adevărat de această extraordinară ocazie? O ignori? Preferi să fii o cârpă? E mai comod să aleagă alţii pentru tine?!
Duminică – 10 noiembrie – ţi se oferă pe tavă această uimitoare ocazie: să faci parte dintre privilegiaţii care au puterea în mână.
Este singura zi (o dată la cinci ani în cazul alegerilor prezidenţiale) în care ai voie să te desprinzi din mulţime şi să contezi cu adevărat. Să spui – cu un vot – ce te doare, ce preferi, ce dispreţuieşti…
Să foloseşti mintea şi raţiunea pe care ţi le-a dat Dumnezeu. Să faci diferenţa…
Şi să fii convins că toţi ne bazăm pe tine… Şi ştim că – dacă între cei 14 candidați la prezidenţiale îți place unul mai mult decât ceilalți – vei avea curaj să-l votezi.
Sever Voinescu, într-un recent articol în Dilema Veche, ne ilustrează admirabil această situaţie: „Dintre cei 14 candidați îți place unul mai mult decât ceilalți. Dar nu-l votezi pentru că, zici tu, „n-are șanse“. Prin urmare, votezi pe altul de care nu-ți place (așa mult) pentru că „are șanse“. Dar asta nu e logică de alegător, e logică de parior. La pariu, pui banii pe calul despre care crezi că are șanse să câștige, sperând că, după cursă, ridici mai mulți bani decât ai pus. Dar votul nu este un pariu de acest gen…”
Iar pe de altă parte – la fel de impresionanţi – elevii profesorului Claudiu Şular din clasa a XII H (de la Colegiul Liviu Rebreanu) ne avertizează: „Nu vreau ca deciziile importante să fie luate de o minoritate”, „Arăt că îmi pasă”, „Votăm pentru viitorul nostru, al tinerilor”, „Votul meu poate schimba Istoria„…
Aşadar ieşi şi tu la vot. Încearcă să nu-ţi baţi joc de această libertate… Sunt oameni care au murit pentru asta…
„Şi-n rest, te rog pe tine cu dulceaţă
Nu-mi fă de mine însumi greaţă…”
[arve url=”https://www.youtube.com/embed/OBuCyf2bJbs” /]