Magneziul reprezintă unul dintre cele mai importante minerale din organismul nostru. Este al patrulea element cel mai răspândit în corpul uman și al optulea element cel mai răspândit pe Pământ.
Cu toate că este foarte important, mulți adulți nu suplinesc doza zilnică de magneziu, ceea ce conduce la carența acestuia în organism.
Proprietățile magneziului
Aproximativ 25 grame de magneziu se află în corpul uman, dintre care marea majoritate este stocată în sistemul osos. Restul se găsește în țesuturile moi, în mușchi și în lichidele organismului.
Una dintre caracteristicele principale ale magneziului constă în rolul de moleculă de ajutor sau cofactor în reacțiile biochimice care se produc mereu de diverse enzime. Unele din reacții sunt:
-
Formarea proteinelor;
-
Crearea de energie;
-
Contracția și relaxarea mușchilor;
-
Repararea și crearea ADN-ului și ARN-ului;
-
Reglarea sistemul nervos;
Cu părere de rău, s-a demonstrat ca 50 % din populație nu își suplinesc doza necesară de magneziu din alimente, așa că au mai puțin decât doza zilnică recomandată pentru acest mineral.
Magneziu beneficii
-
Contribuie la metabolismul glucozei
-
Îmbunătățește digestia;
Influențează activitatea mușchilor din organism, inclusive a celor de la nivelul tractului gastrointestinal.
-
Menține buna funcționare a sistemului muscular
Ajută la transferul ionilor în mușchi, prevenind formarea depunerilor pe suprafața mușchilor.
-
Îmbunătățește funcția respiratorie
Are beneficii asupra mușchilor intercostali, favorizând respirația corectă.
-
Crește densitatea osoasă
Favorizează absorbția Ca, astfel acționând asupra celulelor ce intră în componența oaselor.
- Luptă împotriva stărilor anxioase și oboselii
Participă la crearea mai ușoară de sinapse între neuroni.
Carența de magneziu simptome
Magneziul este implicat într-un spectru mare de reacții biochimice, astfel deficitul acestuia se poate simți fizic cât și psihic. Lipsa de magneziu are simptome:
- Depresie, anxietate;
- Oboseală, chiar dacă vă odihniți suficient;
- Crampe musculare, spasme musculare, tremor;
- Irascibilitate, nervozitate;
- Aritmie, palpitații;
- Dureri de cap;
- Pierderea poftei de mâncare;
- Dereglări digestive:diaree, constipație.
Cum să suplinim lipsa de magneziu?
Pentru început trebuie să folosim în alimentație mai multe produse care conțin magneziu, căci el este destul de răspândit în natură.
Puțini cunosc, că fiecare moleculă de clorofilă conține cel puțin un ion de magneziu. Astfel mazărea, salatele, broccoli, sparanghelul sunt extrem de bogate în Magneziu. La fel o sursă bună de magneziu este apa minerală.
Bananele, ciocolata neagră, cacao, sardinele, macroul, toate sunt alimente bogate în magneziu.
De multe ori însă, consumul de legume și fructe nu asigură necesarul de magneziu de care avem nevoie. Putem apela la supliment de magneziu cum este sulfat de magneziu, cunoscută și sub numele de sarea amară. Iar atunci când ne simțim stresați și epuizați este bine să apelăm la Magne B6. Magne B6 are un preț accesibil.
Cât timp se ia Magneziu cu B6? Durata tratamentului este de obicei 1 lună. Magneziu B6 are beneficii vizibile asupra organismului, apărute chiar în timpul tratamentului. Însă dacă după o lună de tratament simptomele nu se ameliorează, este necesar să apelați la medicul dvs.