Într-un comunicat de presă, reprezentanții Restaurantului Ardeal anunță că și-au remediat deficiențele și că deschid de astăzi. DSVSA spune că este vorba doar de partea de restaurant, întrucât cea de catering nu mai este autorizată și nici nu corespunde cerințelor.
Adrian Zbârci, administratorul Ardealul anunță într-un comunicat de presă că se redeschide restaurantul:
„Restaurant Ardeal din municipiul Bistrița vă informează că începând cu data de 02.08.2023 își reîncepe activitatea. În perioada de întrerupere, prin efortul salariaților unității, au fost înlăturate toate deficiențele constatate de organele de control”, spune reprezentantul restaurantului.
Acesta dă de înțeles în comunicatul de presă respectiv că va funcționa și partea de catering: „Suntem în prezent în posibilitatea de a oferi consumatorilor individuali precum și ai unităților care vor face comenzi către unitatea noastră să livrăm produse culinare la cel mai înalt nivel sanitar-veterinar”.
Potrivit șefului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Ioan Bogolin, unitatea poate deschide doar partea de restaurant, întrucât cea de catering nu mai este autorizată. Nici autoturismele folosite la transportul produselor culinare nu mai sunt autorizate, iar unitatea trebuie să reia demersurile de reautorizare pentru a putea funcționa.
„Ei redeschid parte din activitatea pe care o aveau, partea de restaurant. Pe partea de restaurant au fost mai multe echipe de control și s-au remediat deficiențele constatate. Partea de catering și transport alimente nu corespunde. Nici nu s-a cerut asta, iar echipele de control au constatat că nu corespund”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Bogolin.
Vă reamintim că luna trecută 85 de persoane, printre care și 30 de copii au ajuns la spital, după ce s-au infectat cu Salmonella din preparatele făcute de Restaurant Ardeal și livrate la mai multe evenimente din județ.
Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:
Cam cât de curajos trebuie să fi să mai intri în restaurantul ăla?