0.1 C
Bistrița
luni, noiembrie 18, 2024

Regenerarea urbană în Zona Eminescu și construirea a 900 de locuri de parcare, un angajament ferm al lui Gabriel Lazany (PSD)

Regenerarea urbană în Zona Eminescu este mai mult decât un proiect de infrastructură. Reprezintă un angajament pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru sporirea atractivității orașului Bistrița.

Acest proiect va transforma zona centrală într-un spațiu modern, confortabil și prietenos atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatori, contribuind totodată la dezvoltarea economică.

Proiectul de regenerare urbană în Zona Eminescu este esențial pentru a transforma Bistrița într-un oraș mai modern și accesibil pentru toți locuitorii. Prin crearea a 900 de locuri de parcare, vom fluidiza traficul și vom îmbunătăți accesul la principalele puncte de interes din centrul orașului”, afirmă Gabriel Lazany.

Proiectul propus prevede construirea unei parcări supraetajate 2S+P, care va oferi 900 de locuri de parcare subterane și supraterane.

În plus, față de locurile de parcare, proiectul va include un parc cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați, prevăzut cu zone de promenadă, locuri de joacă pentru copii, fântâni arteziene, bănci și mobilier stradal de relaxare, toalete publice și un sistem modern de gestionare a locurilor de parcare.

Comandat de: Partidul Social Democrat- PSD Org. Jud. Bistrița-Năsăud

Codul de identificare al Mandatarului Financiar 21240002

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. „Cînd aud de cultură îmi vine să scot pistolul”, spunea Joseph Goebbels, şeful propagandei naziste al celui de-al III-lea Reich.
    Candidatul PSD la primaria Bistrita vine cu ideea năstrusnică de a achizitiona clădirirea EMI din Piata Mihai Eminescu pentru a o demola si a construi in locul ei o parcare supraetajată, in conditiile in care orasul Bistrita nu dispune de o sală de spectacole culturale pe măsura unei resedinte de judet.
    Dupa cum se stie, inainte de 1989 in Piata Mihai Eminescu din Bistrita urma sa fie construită Casa de Cultură Sindicatelor , un complex cultural pentru care s-au demolat 173 de case. Proiectul, realizat de Institutul de Proiectări Bistrița, prevedea: o sală de spectacole cu 825 de locuri și o scena de mari dimensiuni adaptabilă teatrului italian sau elisabetan, o sală modernă de balet, precum si alte săli pentru diverse activități de club, pentru pictură și sculptură, bibliotecă, cine-club și expoziții, un teatru și un cinematograf în aer liber, o grădina suspendată în suprafață de 7000 mp și parcare interioara, toate aflate într-un stadiu inaintat de constructie. Dupa revolutie cladirea a fost cumpărată de mai mulți afaceriști, printre care și Consiliul Județean a deținut spații în clădirea respectivă.
    În final, clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor a ajuns în proprietatea lui Gelu Dragan, patronul EMI-Corporation. Prin anul 2013 acesta dorea să deschidă un Mall, însă fără a avea la mână nici măcar un document de autorizare. Primăria Bistrița s-a autosesizat și a trimis mai multe echipe care să verifice legalitatea acestui demers. În primă fază s-a aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei, dar lucrările NU au fost oprite, iar pe fir a intervenit Poliția Municipiului care ulterior a întocmit un dosar penal în acest caz. Când a văzut că se îngroașă gluma, Drăgan a sistat lucrările și chiar a oferit cladirea spre vanzare , însă primarul Cretu spunea atunci ca primaria Bistrita nu este interesata de oferta. Nici Consiliul Judetean nu a manifestat interes pentru acest spatiu cultural generos. A preferat sa reabiliteze fostul Cinema Dacia, transformându-l într-un fel de “Cămin Cultural” pentru spectacole folclorice”. Şi totuşi, chiar dacă perspectiva clădirii fostei Case de cultură a sindicatelor din Piața Eminescu, de a deveni un “Mall Cultural” sunt compromise, cel putin sala mare si unele dependinte ale scenei ar putea fi recuperate si amenajate pentru a fi redate culturii Bistritei. De asemenea, atât grădina suspendată în suprafață de 7000 mp cât și acea parcare de sub aceasta ar putea fi amenajate conform proiectului initial. In felul acesta, Piața Eminescu ar putea primi o nouă infătisare, asemănătoare cu Piata Teatrului din Tg. Mures. Si nu in ultimul rând, această recuperare culturală ar fi un semnal că demolarea in perioada comunistă a celor 173 de case din Piata Eminescu nu a fost făcută in zadar.
    Dacă tot se pune problema de a fi cumpărată clădirea EMI atunci aceata poate fi amenajată cu destinatia de Centru Cultural Multifuncțional, după modelul celui ce se construieste la Oradea:
    (Vezi: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/contract-de-executie-semnat-pentru-centrul-cultural-multifunctional-din-oradea-peste-122-milioane-lei-foto-184637.html)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: 

Alege anvelopele și roțile complete de iarnă Mercedes-Benz, pentru a călători fără griji

MATEROM AUTOMOTIVE Bistrița îți oferă 30% reducere* la manopera de montare, la achiziția de anvelope sau roți complete de iarnă Mercedes-Benz. Grăbește-te, campania este valabilă doar până la 31 Decembrie 2024!