1.8 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

Radu Moldovan, președintele CJ BN: Produsele pe care le primesc unii elevi la școală arată execrabil. Cine este de vină

În ședința de Consiliu Județean desfășurată ieri, consilierii au aprobat alocarea sumei de 141.000 lei pentru gustările elevilor. Acestea constă, de regulă, într-o cutie de lapte, un corn sau un pachet de biscuiți. Președintele Consiliului Județean a comentat în legătură cu acest aspect, identificând și vinovați.

Directorii de școli și cei care sunt responsabili să preia laptele și cornul ar trebui să fie mult mai responsabili decât sunt acum.

Este impardonabil ca copilașii să primească acele mizerii care se numesc cornuri, biscuiți sau lapte. Acolo este problema, nu la primari sau la achiziții. Problema este la cei care preiau acele produse care – așa cum au fost prezentate în presă – arată într-un mod execrabil. Nu primarul preia cornul, nu primarul face achiziția”, a comentat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în ședința de consiliu de ieri.

De aproape 5 ani de zile, primarii care au solicitat, au preluat și desfășoară procedura de achiziție publică cu personal de specialitate au putut să o facă.

Dar cea mai mare problemă este în școli, la cei care sunt responsabili de preluarea acestor produse. Și la instituțiile statului care ar trebui să verifice calitatea produselor nu numai acolo, ci și prin supermaketuri și prin alte părți”, a mai spus Radu Moldovan.

Consiliul Județean a aprobat ieri repartizarea sumei de 141.000 lei, pentru finanțarea programului cunoscut drept „Lapte și corn”.

Primăriile care au primit bani pentru achiziția acestor produse sunt:

  • Căianu Mic – 38.000 de lei, Șieu Măgheruș – 23.000 de lei,
  • Târlișua – 14.000 de lei, Bistrița Bârgăului – 12.000 de lei, Cetate – 12.000 de lei, Dumitrița – 12.000 de lei, Spermezeu – 12.000 de lei
  • Ciceu Giurgești – 7000 de lei, Negrilești – 7000 de lei și Ciceu Mihăiești – 4000 de lei.

Primăriile din Poiana Ilvei, Prundu Bârgăului, Zagra și Urmeniș nu au primit niciun leu pentru acest program.

Detalii despre proiect – AICI

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Achiziția cornului și laptelui ar trebui făcută pe plan local de către Consiliile Locale astfel încât traseul de la producător la copii să fie cât mai scurt atât că distanță cât și ca timp. Astfel verificarea calității ar fi imediată. A pune directorii de școli să verifice ce au achiziționat alții nu e corect !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...

Apartamente spațioase, cu finisaje de lux, de la DHD Rezidence, numai gata să te muți în ele

Proiectul DHD Residence a fost finalizat și recepționat. Apartamentele spațioase, cu finisaje de lux, își așteaptă...