Ziua Planetei Pământ este sărbătorită anual în data de 22 aprilie. Anul acesta, în plină pandemie, s-a găsit o modalitate mai aparte de a sărbători. AFLĂ care e provocarea și sărbătorește stând în casă:
Ziua Pământului a fost sărbătorită, în fiecare an, în România, începând cu anul 1990. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat oficial ziua de 22 aprilie drept sărbătoarea Planetei Pământ. Această zi a fost aleasă de către senatorul american Gaylord Nelson cu scopul de a atrage atenția asupra importanței de a proteja mediul înconjurător.
Anul acesta, sărbătoarea Planetei vine cu o provoare: să celebrăm… stând în casă.
„Este, poate, un moment bun pentru fiecare locuitor al acestei planete de a medita la atitudinea pe care trebuie să o aibă în viitor față de natură și de a se gândi cum poate contribui la protejarea mediului înconjurător. Anul acesta nu putem acționa împreună prin fapte, dar ne putem conecta în mediul online în scopul de a realiza împreună cel mai bun plan de măsuri care să facă posibilă sărbătorirea Planetei Pământ în fiecare zi. Pentru aceasta, vă sugerăm ca în primul rând să vă gândiți cum puteți deveni persoane model pentru cei din jur, cum ați putea susține activ acțiunile ecologice și de ce nu, cum ați putea contribui la rezolvarea problemelor legate de mediu”, anunță cei de la Școala Verde.
Pe lângă a medita și a căuta soluții pentru protejarea mediului înconjurător, mai există o provocare practică. O expoziție de fotografii făcute „de pe geamul casei”.
„Pentru a marca Ziua Pământului și anul acesta, vă propunem o provocare: faceți o fotografie de la fereastra camerei de la care priviți afară în aceste momente de izolare și trimiteți-o pentru a fi postată pe pagina de Facebook a Școlii Verzi. Așteptăm fotografiile voastre pentru a realiza împreună o expoziție în mediul online cu cele mai reușite imagini din natură, surprinse de voi, de acasă, dar și pentru a primi premii surpriză”, mai anunță aceștia.
În această perioadă, pagina de Facebook a Școlii Verzi „Bistrița renunță la plastic”: https://www.facebook.com/Bistritarenuntalaplastic/ vă pune la dispoziție informații privitoare la acest subiect și se constituie într-un loc de întâlnire pentru cei care doresc să fie în armonie cu Planeta Pământ.