Angajații Agenției pentru Protecția Mediului ies și azi în fața instituției. Protestele au ca scop determinarea autorităților centrale să egalizeze salariile. ”Nu vrem privilegii suplimentare!”
Ieri, la ora 10.00, angațații Agențiti pentru Protecția Mediului BN au ieșit din birouri și au protestat în fața instituției. Aceștia au decis să înceteze lucrul timp de două ore în semn de protest față de nivelul scăzut al salariilor și față de discriminarea în raport cu alte categorii de bugetari.
FOTO – Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului! Ce nemulțumiri au angajații:
Protestul continuă și azi, tot de la 10.00 la 12.00.
”Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și are aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.
Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții. Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime!
Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse.” au explicat aceștia într-un comunicat.
Angajații APM BN sunt determinați să continue protestele și chiar să intre în grevă, fapt ce va afecta proiectele aflate in derulare.
”Importanța activității noastre va deveni evidentă atunci când angajații își vor întrerupe activitatea și vor protesta. Proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora. Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, un obiectiv de interes național, vor avea consecințe grave.
Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminate!” se arată în același comunicat.
sunt si indreptatiti, cand mergi toti sunt la cafeluta, te plimbi prin toata cladirea sa gasesti pe cineva…presupun ca sunt mai mereu pe teren si muncesc din greu saracii…