0.6 C
Bistrița
luni, noiembrie 25, 2024

Protecția Copilului despre minorii ce inhalau prenadez: E greu să facem ceva!

Acum câteva zile, patru minori au fost surprinși în parcarea Dedeman, inhalând din pungi cu prenadez. Cei din cadrul DGASPC BN spun că ei se pot autosesiza în acest caz, dar nu e așa ușor. „E greu de surprins. Greu de făcut identificarea”, spun aceștia.

Patru minori din Arcalia se aflau, acum câteva zile, în parcarea Dedeman. În jurul orei 23:00, aceștia erau singuri și se distrau cu pungi pline de prenadez. Un cititor Bistrițeanul.ro a surprins toată scena și o puteți revedea AICI.

Contactați de reporteri, cei din cadrul Protecției Copilului Bistrița au spus că lucrurile nu sunt atât de simple.

„Teoretic minorii ar trebui să fie însoțiți. Nu se poate să fie singuri la orele alea. Noi ne putem autosesiza, dar nu e așa de ușor să iei măsuri într-un astfel de caz”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Teodor Sângeorzan din cadrul DGASPC BN.

Care sunt demersurile

Într-un astfel de caz, DGASPC BN trebuie să lucreze în colaborare cu poliția. Și chiar dacă au succes, tot nu e sigur că pot da de minori.

„Trebuie să colaborăm cu poliția pentru a face identificarea minorilor din imaginile respective. Să vedem cine sunt și de unde.Dacă se stabilește că într-adevăr acești copii nu au avut un comportament adecvat vârstei lor, se încearcă identificarea și găsirea lor”, a mai sus Sângeorzan.

Chiar dacă reușesc să stabilească identitatea copiilor, mai este un impediment:

„Dacă mergi la ei și le spui că ei sunt cei din imagini, ei pot nega. Pot spune că nu sunt ei, că e cineva care le seamănă. Că doar nu o să recunoască faptul că făceau ceva rău. Că nu îi cauți ca să îi premiezi, deci nu au niciun interes să recunoască” a mai explicat Teodor Sângeorzan.

Care ar fi soluția

Deoarece identificarea ulterioară a unor minori care aveau un comportament inadecvat este destul de grea, cei de la DGASPC BN vin cu o propunere.

„Cel mai bine ar fi să se facă o acțiune comună, DGASPC BN și poliția. Ca să îi prinzi în flagrant. Să îi surprinzi exact când fac astfel de lucruri. Că atunci nu mai pot nega. Și se pot lua măsuri”, mai spun cei de la Protecția Copilului.

Ce măsuri se iau dacă minorii sunt în cele din urmă identificați

Când se reușește identificarea unor minori cu comportament neadecvat, sunt urmați câțiva pași.

„În primul rând se lucrează cu familia și cu copilul. Încercăm să îi facem să înțeleagă ce nu e bine și cum trebuie să se comporte. Apoi, dacă vedem că acel comportament se repetă, se poate ajunge, în funcție de gravitatea faptei, până la preluarea copilului și plasarea acestuia într-un centru”, a conchis Teodor Sângeorzan.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...