Lanțul de magazine Profi Super este primul care dedică un raft produselor locale, din Bistrița-Năsăud. Acestea pot fi găsite în Bistrița, Beclean sau Năsăud.
Primele produse locale atât de îndrăgite de bistrițeni și-au făcut loc pe rafturile magazinelor Profi Super începând de astăzi. Inițiativa vine în sprijinul producătorilor locali din Bistrița-Năsăud și totodată, oferă o alternativă sănătoasă de procurare a alimentelor. Raftul bunătăților locale poate fi găsit în magazinele din Bistrița, Beclean și Năsăud.
Zilnic, preparatele gustoase si sănătoase de la peste douăzeci de producători locali listați în aceste magazine, pot fi acum descoperite aici, în funcție de sezonabilitate. De la dulceața delicioasă de caise cu sâmburi decojiți, la zacusca țărănească cu hribi sau ghebe, de la telemea și brânză de burduf făcută în cooperativa de la Sângeorz-Băi, la mezelurile și specialitățile din carne preparate ca pentru propria familie. De asemenea puteți găsi delicii din păstrăv, miere curată sau dulciuri gătite cu drag.
„Punem suflet în România pe care ne-o dorim. La fel sunt și inițiativele acestor oameni harnici și pricepuți, care pregătesc bunătăți la ei în gospodărie sau în cooperative. Împreună punem acum pe mese tot ce este mai sănătos și mai bun. Profi îi încurajează si îi susține să-și mențină modul tradițional de a face ceea ce știu cel mai bine”, a declarat Calin Costinaș, Director General adjunct Profi, la evenimentul de lansare din Bistrița.
De pe râul Sălăuța, direct pe raft
,,Prima dată am gătit pentru părinții mei, veniți de la câmp. Mai târziu, am înțeles că locul unde mi-am petrecut copilăria este într-un ținut binecuvântat, la Romuli, cu râul Sălăuța care hrănește pământul cu apă curată, înconjurat de natură. Am revenit aici după studii culinare aprofundate și am căutat să îmbin moșternirea de familie, cu cea lăsată de Dumnezeu și să ofer celor din jur mesele gustoase și sănătoase pe care le merită. Păstrăvăria noastră este acum chiar pe râul Sălăuța și toate procesele de preparare sunt manuale. La Raftul cu Bunătăți Locale aducem salate de icre cu rețetă unică, patentată, zacuscă cu păstrăv afumat cu 70% carne și restul legume proaspete din comunitate și păstrăv afumat tradițional cu lemn de fag și conuri de brad, fără niciun alt conservant. Toate sunt făcute exact cum le pregătim pentru familie, fără conservanți. Ne bucurăm că prin această mișcare ducem produsele noastre unor oameni noi, păstrând rețetele tradiționale și fără a avea o presiune de a produce mai mult și de a schimba în vreun fel modul sănătătos și tradițional în care ne-am obișnuit să facem totul”, povestește Chef Nina Rus.
Conducerea Profi a punctat faptul că această acțiune nu are o miză economică pentru ei, ci reprezintă o responsabilitate socială, menită să ajute și să aducă în lumină gustul de altădată.
BRAVO CA VOR FI ASA CEVA AN BN.-PRODUSE BUNE SI SANATOASE .
Ar fi bine să se extindă iîn n toată țara, in rețeaua Profi !