1.8 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

Dascălii blochează Tribunalul Bistrița-Năsăud cu aproape 700 de procese pentru recalcularea indemnizației de concediu

Dascălii de la mai toate școlile din județ au acționat în judecată unitățile de învățământ unde activează și cer recalcularea indemnizației de concediu, prin includerea normei de hrană, din 2019, până la anul în curs. La Tribunalul Bistrița-Năsăud au fost înregistrate aproape 700 de astfel de dosare.

Dascălii sunt pe cale să blocheze activitatea Tribunalului Bistrița-Năsăud printr-un val important de dosare înregistrate. Aproape 700 de dosare au fost înregistrate la Tribunalul Bistrița-Năsăud perioada aceasta, de dascăli de la mai toate școlile și grădinițele din județ.

Cadrele didactice cer recalcularea indemnizației de concediu, prin includerea normei de hrană, din anul 2019 și până în prezent. Cadrele didactice nu au mers pe procese colective, ci pe unele individuale. Până în acest moment, niciun proces nu are o sentință.

Astfel de procese au fost deschise în mai toate județele din țară. Potrivit România Liberă, sindicaliștii din Educație susțin că au un document de la Ministerul Muncii în care se precizează că la calculul salariului aferent perioadei de concediu de odihnă trebuie să se ia în considerare și norma de hrană.

Nu este prima dată când Tribunalul Bistrița-Năsăud se confruntă cu un val de procese. Anii trecuți, angajații Primăriei Bistrița și-au dat în judecată angajatorul, în încercarea de a pune mâna pe voucherele de vacanță. Numărul de dosare înregistrate la tribunal a ajuns la 1.000, blocând astfel secția civilă a Tribunalului.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi mai jos:

Nici angajații municipalității n-au încredere în vorbele primarului?! Seria de procese pentru plata voucherelor de vacanță continuă

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. instanta blocata? pai ce bine statea instanta bistriteana la nr de dosare solutionate cand pe aceeasi cauza se inregistrau dosare individuale, sa fie la numar,1000 de dosare!!! (si nu in numele sindicatului) , repartizate la cati mai multi judecatori ,care nici nu mai judecau, doar se scria hotararea cu copy paste. Cati judecatori s-au complacut sa incalce in cel mai flagrant mod legea privnd acordarea voucherelor de vacanta , pentru ca asa era comanda?!
    De ce credeti ca domn primar nu a atacat la Curtea de apel aceste hotarari, cum de altfel era obligat?
    Ce-i cu tacerea asta pe subiect??? Nu ne mai zice nimeni nimic de impactul financiar asupra bugetului local?! Sau noi nu trebuie sa stim , noi suntem doar aia buni de plata?!

  2. Cum își permit profesorii să ceară drepturi, trebuie să ajungă bani de pensii speciale și la doamna Pivniceru.
    Toți judecătorii au directive, să nu câștige niciun ban cei muritori, doar ei să o ducă bine.
    Sa aibe de lucru și așa nu se obosesc știu dinainte ce verdict vor da, se așterne praful pe dosare.
    Doar pentru ei exista bani.
    Bravo profesorilor, nu vă lăsați.
    Sunt bani pentru agențiile de casa înființate, evaziune fiscală ,pensii speciale, secretare, amante ,sute de consilieri personali.
    Mai scria un anonim „zvon de Bistrița” nici nu merita citiți acești terchea berchea fara nume, pescuiesc știri și hopa și ei cu atacuri .Au un comentator consecvent un contabil de CAP 🍾vai mama lui dar își dă cu părerea despre toți.

  3. Litigiile de munca si cotraventiile, ar trebui scoase din competenta materiala a instantelor de judecata, pentru ca sunt acte si fapte administrative si asa cum au fost ele cercetate si solutioate pe vremea comunistilor, ele ar trebui solutionate de catre ” seful ierarhic ” administrativ, al agentului constatator . In acest fel, ar fi lasate instantele de judecata sa se ocupe de lucruri grele si serioase, nu de toate fleacurile , care se pot rezolva administrativ si asta in conditiile in care posturile de judecatori au ramas aceleasi, ba s-au mai si redus … In Romania, asta prost organizata, se vrea ca totul sa fie rezolvat pe cale judecatoreasca … ceea ce este o conceptie si o aplicatie practica , prost gandita si inteleasa… Ne mai miram, de ce in litigiile civile ( si chiar si penale ) se dau termene foarte lungi… de se abroga rasunderea penala ori civil-delictuala … al faptuitorilor, pana la solutionarea lor , sau efectiv ” moare reclamantul ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...

Apartamente spațioase, cu finisaje de lux, de la DHD Rezidence, numai gata să te muți în ele

Proiectul DHD Residence a fost finalizat și recepționat. Apartamentele spațioase, cu finisaje de lux, își așteaptă...

Porți și garduri premium, de la Kreativ Metal & Colours, acum cu o reducere de 10 la sută la toate comenzile!

Gardul și poarta curții tale pot avea propria personalitate. Specialiștii de la Kreativ Metal & Colours...