Dreptatea umblă cu capul spart, pe la noi, de cele mai multe ori. Dar despre ce vorbim când spunem dreptate…? Este o dreptate din lege pe care o împart judecătorii și este o dreptate din inima omului pe care o știe numai omul și Dumnezeu… Iar cele două nu se întâlnesc de fiecare dată.
Cele două femei care își disputau copilul în fața judecătorului Solomon – evident fiind că cea ticăloasă urma să câștige – au primit cea mai crudă și mai înțeleaptă sentință. Aceea izvorâtă din inimă și datoare lui Dumnezeu: să taie copilul în două!
Evident mama adevărată a cedat copilul ticăloasei, și astfel și-a dat seama și Solomon cui aparține el de fapt.
Dreptatea inimii nu are egal și înfăptuirea ei e o minune.
Legile oamenilor lasă dreptatea să umble cu capul spart… Legile permit hoților și corupților de tot felul să se plimbe ne-repatriați prin Grecia, Serbia, prin insule ascunse, pentru că au furat destui bani cât să își plătească libertatea și să își continue traiul îmbuibat de hoție.
Tu păstrează-ți inima curată pentru că dreptatea lui Dumnezeu va vindeca toate rănile făcute de nedreptățile legilor făcute de oameni.
Fii răbdător și ai încredere. Poate că dreptatea lui Dumnezeu vine mai târziu, dar ea vine întotdeauna.
Fara sa fiu imotriva, ori sa le fac propaganda negativa, exista tari ( necomuniste ) … care efectiv interzic accesul avocatilor in salile de judecata, la orice proces , pentru ca ei sunt capul tuturor ” nedreptatilor ” comise . Cel care ” cantareste ” fapta dedusa judecatii, este doar judecatorul de caz, care are rolul activ , in aflarea cat de cat al adevarului izvorat din ” lege ” si din probele administrate … nicidecum din anumite interese platite cu bani , ptr ca avocatii acest rol il au, sa ” invarta pe degete ” judecatorii, sa imparta judecata dupa cum ” impart ” ei banii pe are-i castiga de la cel ” aparat ” , de cele mai multe ori necinstit aparand pe cei care ar trebui de altfel, moral si legal… sa piarta procesul intentat din cauza lor . Bine ar fi, daca si procesul civil, s-ar tehniciza si organiza ca si cel penal , in prealabilul dezbaterii pe fond al cauzelor, faptele sa fie cercetate de anumiti judecatori de ” instructie civila „… ( cum fac procurorii …in penal ) si nu de avocati , iar la ” dzbaterile orale „… judecatorii sa dea ” cuvant ” si sa puna doar intrebari cu privire la ceva ce nu a fost lamurit pe timpul cercetarii prealabile a cauzei deduse judecatii . In acest fel, s-ar scurta mult procesele … Normele de procedura penala si civila… ( pe care avocatii le exploateaza ) sunt de fapt ” cauza ” tuturor relelor si nedreptatilor …
Cuvinte frumoase si perfect adevarate. Cu multumiri stimate UIUIU !
Motto:
„Dreptate! Ochii plânşi cer să te vadă.”
( Panait Cerna- Zile de durere)
Astazi se împlinesc 76 de ani, de la 30 decembrie 1947 când cu ajutorul tancurilor sovietice și sub presiunea amenințărilor, Regele Mihai I era forțat să abdice, iar România a devenit din Regat , Republica Populară Română.
Iadul comunist prin care a trecut România a inceput imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, la 6 martie 1945 când a fost impus Guvernul Petru Groza de către Uniunea Sovietică, care a amenințat că în caz contrar nu va avea loc retrocedarea Transilvaniei către România, in urma odiosului “Diktat de la Viena”. Guvernul condus de Petru Groza a intentat primele procese politice din România, fraudarea alegerilor din 1946 și lichidarea opoziției, suprapunându-se procesului de acaparare a puterii politice de către comuniști. Singurul obstacol in realizarea planurilor lui Groza rămăsese Regele Mihai . De aceea, La 30 decembrie 1947, împreună cu Gheorghiu-Dej, Groza l-a forțat pe regele Mihai să abdice, în cursul aceleiași zile proclamând, în mod ilegal și neconstituțional, în parlament, Republica Populară Română.
Regele Mihai a povestit într-un interviu despre momentul abdicării:
“În ziua de 29 decembrie, spre seară, m-a chemat la telefon domnul Negel, care era mareşalul Curţii, spunând că Petru Groza vrea neapărat să venim a doua zi, pe 30 decembrie, la Bucureşti, fiindcă are o chestiune de familie să discute cu noi. Ori de aceea am spus chestiunea de la Londra cum ne-am logodit în Elveţia, fiindcă noi ne-am gândit că era vorba despre viitoarea mea căsătorie, ei se lăsau cam greu pe chestiunea asta. Aşa că ne-am dus la Bucureşti şi, în loc să vină Groza singur, a venit cu Gheorghiu Dej. Şi toată chestiunea cu acest document la plecare cred că o ştie destul de multă lume. Am povestit-o de mai multe ori.
În fine, pe scurt, ne-au înconjurat casa cu, probabil, elemente din Divizia Tudor Vladimirescu, ne-au tăiat telefoanele, garda noastră a fost arestată şi aşa mai departe. Şi, în plus, era şantajul pe care eu n-am putut să-l accept, pentru lichidarea a peste 1.000 de studenţi care fuseseră deja arestaţi. Aşa că n-am avut încotro, a trebuit să semnez această hârtie.
Or, iarăşi am declarat, că tot acest lucru este nul şi neavenit fiindcă, în ţările civilizate, şi accentuez pe civilizate, când se ia o semnătură sau o decizie sub şantaj şi cu forţă, acest lucru nu contează. Trecând peste asta, în aceeaşi după-amiază ne-am întors la Sinaia.
Şi, odată ajunşi acolo, poarta care urca înspre Peleş şi Foişor era deja închisă, ceea ce nu exista înainte. Şi, iarăşi, să încerc să scurtez, a trebuit să ne facem bagajele personale timp de trei zile. Pe mine, cel puţin, m-au lăsat să-mi iau lucrurile, dar pe mama mea au urmărit-o în toate odăile în care mergea. N-a putut să ia nimic, nici de pe masă, nici măcar o scrumieră. Şi, în plus, după ce ne-am făcut bagajele şi au fost puse în maşină ca să mergem jos, la gară, au scotocit şi acolo toate bagajele. Şi am ajuns direct la Lausanne”.
Cumunismul a căzut în România cu ocazia revolutiei din decembrie, 1989 dar consecintele sale nefaste, mai ales legate de mentalitate, le mai simtim si astăzi.
De data asta felicitări, bine zis.
Justiția bistrițeană este inregimentata politic și cum politicul e in tot și în toate se vede clar cine câștigă .
O lege cu răspunderea magistraților este obligatorie.
Trebuie pus STOP.