Edilul Bistriței, Ioan Turc a precizat la As Tv că anul viitor stadionul „Jean Pădureanu” va fi achiziționat. Planurile municipalității pentru acest spațiu sunt îndrăznețe:
Invitat la televiziunea locală As Tv, primarul Ioan Turc a precizat că intenționează să achiziționeze Stadionul „Jean Pădureanu” anul viitor. Primul pas e demolarea tribunei dinspre parc.
„Mă voi consulta și cu specialiști, dar eu văd stadionul ca fiind refăcut, văd tribuna dinspre parc dezafectată, dată jos, pentru că, prin infiltrații, structura de rezistență cred că e pulbere. Cred că parcul are nevoie de o gură de aer pentru că e foarte îngrămădit. Vara sunt foarte mulți oameni în parc. Printr-o deschidere a zonei de parc către stadion, s-ar aerisi foarte mult toată zona”, a precizat primarul Ioan Turc.
Acesta a mai spus că își dorește acolo terenuri de minivolei, de minifotbal sau de tenis, la care să aibă acces toți bistrițenii. Deocamdată nu s-au găsit surse de finanțare pentru acest obiectiv.
Sa-l demoleze si sa construiasca un mic cartier de blocuri inalte, sa dezvolte orasul, sa fie rentabila investitia….
Probabil ca un alt prieten bun al domnului primar ii cere sa demoleze vechiul stadion ca acolo foarte curând să apară niște blocuri. Vad ca la Bistrița „prieteniile” conduc orașul. Dupa ce un alt prieten i-a cerut lui Ioan Turc sa renunțe la centrul intermodal care ii scădea valoarea la casa iată ca alți prieteni iu cer primarului terenul pe care se afla stadionul din parc. Dar vorba lui Marius Balan: felicitări administrației și primarului Ioan Turc!
Cei care au pus gând rău stadionului “Jean Pădureanu” urmăreau mutarea lui in Unirea, invocand starea precara a infrastructurii , ceea ce nu e decat partial adevarat. Trebuie spus că Stadionul “Jean Pădureanu” a beneficiat de ample lucrări de modernizare finalizate in anul 2009. Odată cu lucrarile la instalatia de nocturnă dată in folosintă in 2009, a fost refacută suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standarde europeane. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizată, de o instalatie de incalzire modernă si de un drenaj conform normelor in vigoare. Tot atunci clubul Gloria a achizitionat cele mai moderne utilaje pentru pregătirea si intretinerea terenurilor . La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribună: vestiare, săli pentru oficiali, spatii de refacere, grupuri sanitare, sala de fortă. Spatiile aferente mass-media au fost renovate, ziaristii dispunând de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la Internet wireless. De asemenea au fost amenajate spatiile de sub peluză, unde a fost realizată cantina pentru sportivi, dotată cu bucătărie, sali de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au făcut atunci când clubul Gloria era pe cai mari in prima ligă . Evident aceste amenajari mai trebuie si intretinute.
Nici invocarea stării precare a tribunelor , nu este reală. Structura de rezistentă a tribunelor alcatuită din stalpii de sustinere si din grinzile oblice pe care se sprijină gradenele, este realizată din beton armat. Evident trebuie expertizată starea aces acestora. In primul rând ar trebui acoperite tribunele pentru a opri degradarea lor si inlocuite scaunele pentru a crea un plus de confort spectatorilor. De asemenea după acoperirea tribunelor spatiile de sub tribuna dinspre parc , care in prezent nu sunt folosite ar putea fi inchiriate ca spatii comerciale ceea ce ar putea constitui un aport financiar la acoperirea cheltuielilor de intretinere a stadionului.
In toate orasele mari stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo ( vezi: National Arena, Cluj Arena sau Ion Oblemenco din Craiova, reconstruite pe locul vechilor stadioane). De aceea, si stadionul din Bistrita trebuie ar trebui sa fie reabilitat pentru a facilita organizarea mai multor tipuri de activitati cultural- sportive. In primul rand ar trebui acoperite tribunele pentru a opri degradarea lor si a crea un plus de confort spectatorilor.
Stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator, dar inainte de toate, trebuie ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta.
O altă aberatie invocată de primar este aceea de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului, uitând că fostul primar Ovidiu Cretu a blocat proiectul de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului municipal. De asemenea in anul in 2o15, la initiativa Asociatiei Bistrita Civica, Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind amenajarea Padurii Codrisor ca pădure-parc. Pe de altă parte, nici circulatia auto in zona parcului nu este rezolvata in mod rezonabil.
Strada Parcului cu sens unic ar trebui rezervata exclusiv riveranilor (institutii sau locatari), ceea ce ar reduce mult traficul auto in parc. De aceea circulatia auto sa fie trecuta si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si până in spatele stadionului . Pentru asigurarea legăturii cu zona Salii Polivalente, ar fi necesara construirea unui pod peste râul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordată si strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Aceasta ar crea o fluentă a circulatiei auto dinspre Podul Budacului spre partea de est a parcului, in zona magazinului Lidl si a centrului SPA- Casa Ema.