Impresionate de exemplul copiilor, câteva primării și școli gimnaziale din județ au suplimentat premiile inițiale puse la bătaie de ADI Deșeuri și Supercom Bistrița în concursul Reciclezi pentru viitorul tău.
Directorii unor școli din județ s-au arătat impresionați de implicare copiilor în concursul de colectare selectivă – „Reciclezi pentru viitorul tău”.
Efectele pozitive nu s-au lăsat așteptate: au suplimentat premiile inițiale oferite de organizatori.
La Școala Gimnazială „Enea Grapini” din Șanț conducerea școlii a suplimentat premiile cu încă 10 seturi de boxe și 10 seturi de căști.
Și la Școala Gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Feldru, directorul Călin Sbârciu a suplimentat premiile oferite de ADI Deșeuri și Supercom. Acesta a oferit încă o bicicletă pentru școala din Nepos. Astfel, în comuna Feldru s-au câștigat 2 biciclete.
La Școala Gimnazială a Liceului Teoretic „Constantin Roman Vivu” din Teaca premiile au fost suplimentate cu o bicicletă, 10 seturi de căști și 13 boxe portabile pentru structura școlară din Viile Tecii.
La Școala Gimnazială „Demian Nechiti” din Ilva Mică, Primăria din localitate a anunțat că va prelungi acest concurs până la finalul anului școlar. Mai mult, Primăria va acorda 5 biciclete copiilor care vor aduna cele mai mari cantități de deșeuri reciclabile.
„Sperăm ca implicarea oamenilor și instituțiilor în acest proiect să fie un exemplu bun de urmat la nivel județean, pentru toți cei care doresc să facem din Bistrița-Năsăud un județ mai curat!
Le mulțumim și îi felicităm încă o dată pe toți cei implicați în acest concurs de colectare selectivă, atât de benefic pentru mediul în care trăim!”, a transmis ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.
Pădurile și malurile de râuri ale județului au „scăpat” de peste 70 de tone de deșeuri! Până acum, în cele două ediții ale concursului „Reciclezi pentru viitorul tău!” s-au adunat 73 de tone de deșeuri reciclabile:
Record spulberat, grație implicării copiilor din Bistrița-Năsăud!
Mult mai atractiva ar fi ptr copii, ca sa li se plateasca in bani, orice activitate de ” culegere / adunare ” de gunoaie si deseuri ( fier, peturi, plasitce… etc. ) . Asa, cu ” premii trase la sortzi ” o sa beneficieze doar catziva si ceilalti se vor descuraja, vaand ca ” muncesc „… fara sa castige nimic . Toata lumea face un pic de munca ” voluntara ” in scop social… dar nu repetitiv si la nesfarsit. Platindu-le casch , fiecare actiune, per individual … ar fi mult mai atractiv , ptr ca ar castiga mai putin, dar toata lumea care articipa … ar avea o satisfactie , fiecare dupa ” munca depusa ” . Daca ar face asa toate primariile ( cu plata casch ) , n-ai mai vedea peturi si plastice , ori metal aruncat peste tot .