Într-o ședință de Consiliu Local, primarul Ioan Turc a anunțat că piața Mihai Eminescu nu va fi inclusă în registrul spațiilor verzi, tocmai pentru că încă nu s-a renunțat la ideea unei parcări acolo. Includerea zonei în registrul spațiilor verzi ar putea complica sau chiar împiedica o astfel de investiție viitoare.
În ultima ședință de Consiliu Local din acest an s-a decis includerea mai multor zone în registrul spațiilor verzi. Întocmirea unui asemenea registru este oarecum obligatorie, municipalitatea riscând amenzi serioase dacă nu-l pune la punct.
Consiliul Local a stat pe gânduri cu privire la includerea în acest registru a două zone: Piața Centrală și parcul Mihai Eminescu. Asta pentru că introducerea spațiilor în acest registru limitează mult construirea în zonă. Piața Centrală are un proiect de reabilitare rămas de pe vremea administrației Crețu, însă primarul Ioan Turc spune că nu e de acord cu soluția de „mineralizare” propusă.
În ceea ce privește Parcul Mihai Eminescu încă nu s-a renunțat la ideea unei parcări subterane:
„Cu privire la Mihai Eminescu există un proiect de parcare subterană. E mai bine până când ne clarificăm să nu includem parcul Mihai Eminescu în registrul spațiilor verzi. Parcarea din Eminescu e exorbitant de scumpă, trebuie găsită altă variantă. Introducerea în registrul spațiilor verzi ar putea fi un impediment pentru o viitoare astfel de investiție”, a precizat Ioan Turc, la ultima ședință de Consiliu Local.
Foto: Parcul Mihai Eminescu Facebook
Dacă un spital județean ar fi amplasat la intersecția Drumului Cetății cu str. Lucian Blaga iar actualul spital să rămână doar Municipal …!?
Turc și Hangan doi politruci grețos de incompetenți,demisia militarilor,prima ninsoare și incompetentul Hangan o da in bara dar ce să cer de la o nulitate.
Visul lui Cretu nu-i da pace nici domnului IOAN TURC si administratiei care cu tot cu cei 21 consilieri gandesc anapoda in materie de Spatii verzi si parcari.
Sa ai tu teren liber in fata Trezoreriei si sa nu il cumperi de la bistritenii care il detin este o abordare proasta.
In Eminescu la ora actuala parcul amenajat inbina perfect cele 104 locuri marcate la sol pt. masini si care dupa ora 16 este gol.
Nici o solutie de spargere a parcului gata amenajat care in fiecare primavara este un loc mirific prin explozia florala a caisilor ornamentali nu poate fi pusa in discutie.
Sa tot diminuezi spatiile verzi pt. a face loc la masini este sinucidere curata in timp si spatiu.
Treziti-va domnilor din administratie ! Bistritenii o sa va taxeze in 2024.
No vezi Balane? În parcul Eminescu nu sta nici un prieten de-al primarului deci se poate face parcarea