1.7 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

Prima școală a Bisericii Ortodoxe din județ își deschide porțile în toamnă. Cât îi costă pe părinți cursurile:

Școala Primară Sfântul Stelian, prima școală a Bisericii Ortodoxe din județ, își va deschide porțile din toamnă. Aceasta a primit deja autorizația de funcționare din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. În primul an, va funcționa o singură clasă.

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar a dat undă verde Școlii Primare „Sfântul Stelian”. Școala patronată de Biserica Ortodoxă, prin Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, va funcționa în prima fază în incinta Liceului de Muzică. Urmează ca odată ce lucrările vor fi finalizate să se mute în clădirea din apropiere, care a găzduit Liceul de Muzică. Aceasta a fost achiziționată de Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului și este în plin proces de reabilitare.

Potrivit preotului Tudor Mudure, managerul școlii, în prima fază va funcționa o singură clasă, clasa pregătitoare. Există deja o listă de așteptare cu copilași care vor să învețe acolo. Clasa nu va avea mai mult de 15-20 de copii.

Noua unitate de învățământ mai are de parcurs câteva etape pentru a-i putea înscrie pe cei mici. Nici numele școlii nu a fost întâmplător. Aceasta va purta numele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor și al familiei creștine.

„Pe lângă disciplinele de studiu obligatorii, cuprinse în planul-cadru, există, ca propuneri pentru disciplina opțională, „Liturghia prin ochi de copil” sau „Învățăm, cântăm și participăm la Sfânta Liturghie”, discipline ofertate la nivelul municipiului Bistrița, doar în școala noastră. La solicitarea părinților, acest opțional ajută copiii în dezvoltarea armonioasă, inclusiv din punct de vedere emoțional, social și cognitiv”, a declarat, pentru Radio Renașterea, preotul Tudor Mudure.

De asemenea, elevii însoțiți de învățătoare vor dedica zilnic un moment pentru rugăciune și vor putea participa, alături de aceasta, la slujbele din bisericile din apropiere.

Printre activitățile extrașcolare propuse pentru elevi se numără: pictură pe sticlă, pictură chineză și chiar baschet. Elevii care vor lua parte la activitățile extrașcolare vor putea participa la drumeții sau excursii tematice.

Elevii care urmează cursurile acestei școli vor plăti lunar 400 de lei (4.800 de lei/an) pentru program scurt. Pentru programul after-school, părinții mai au de scos din buzunare 350 de lei/lună. Din această sumă, 200 de lei vor merge pe masa de prânz primită de elevi.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...